Válogatott: Varga Rolandra korábban is számítottam volna, de nem játszott – Marco Rossi

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.03.11. 14:17
null
Marco Rossi eddig is számított volna Varga Rolandra (Fotó: Török Attila
Kihirdette a világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretét Marco Rossi, és sajtótájékoztatón válaszolt az újságírói kérdésekre. Többek között szó esett Varga Roland és Géresi Krisztián behívásáról, Szoboszlai Dominik pótlásáról és Robert Lewandowski semlegesítéséről. 

 

Marco Rossi azzal kezdte a sajtótájékozatót, jelenleg nincs olyan információja, hogy bárkit korábban vissza kellene engedniük a klubcsapatához az előttünk álló három világbajnoki selejtező közepette. De azért is bővebb a keret, hogy ilyen esetekben megoldott legyen a változtatás.

A 26 fős keretben 13 NB I-es játékos kapott helyett. A legutóbbi bajnokik után több vezetőedző is kitért arra, hogy a sűrű program közepette nem egyszerű megoldani a játékosok regenerációját. A szövetségi kapitány viszont úgy látja, jó erőnlétben vannak a hazai bajnokságban szereplő labdarúgók, valamint megfelelő mennyiségű játékidő van a lábukban.

A válogatott két újonca is NB I-es klubból, a Puskás Akadémiától érkezik a jövő hét elején Telkibe. A kapus Tóth Balázs mellett Marco Rossi bizalmat szavazott a hosszú sérülés és felépülés után ismét rendszeresen pályára lépő Géresi Krisztiánnak.Hornyák Zsolt a felcsútiak legutóbbi, Újpest elleni bajnokija után arról beszélt,hogy bár a csatár győztes gólt lőtt, még mindig nincs olyan fizikai állapotban, hogy kilencven percet végigjátszon. Erre a szövetségi kapitány így reagált:

„Jelenleg nem gondolok rá úgy, hogy a kezdőben játszhatna, nagyjából húsz percet tud játszani egy mérkőzésen. Olyan labdarúgó, akit mindig is követtem, nagyra becsültem, vannak olyan sajátosságai, amivel mások nem rendelkeznek. A keretbe hívás reményeink szerint lélektanilag jót tesz neki, még nagyobb ösztönzést jelent számára, hogy úgy dolgozzon a mindennapokban, hogy akár az Eb-re készülő keretben is komolyabban számíthassunk rá.”

A szövetségi kapitány szerint Géresi Krisztiánnak vannak olyan sajátosságai, amelyek másnak nem (Fotó: Török Attila)
A szövetségi kapitány szerint Géresi Krisztiánnak vannak olyan sajátosságai, amelyek másnak nem (Fotó: Török Attila)

A válogatottba ismét behívott Varga Rolanddal kapcsolatban arról beszélt, hogy a teljesítménye önmagáért beszélt, és a számok is mellette szólnak, hiszen amióta az MTK-ban játszik, nyolc gólt lőtt és hasonló számban adott gólpasszt.

„Varga Roland számomra mindig is fontos játékos volt, de az ősszel nem tudtam behívni, mert a Ferencvárosban nem játszott, ezért nem volt meg az az állóképessége, amire szükség van a válogatottban. Nagyra becsülöm, kiváló csapatjátékos, szeretem a karakterét és emberileg is nagyra becsülöm.”

KitértHolender Filipreis, aki remekel a Partizan Beogradban, sorra lövi a gólokat.

Emlékszem még arra, mennyi bírálatot kaptam, amikor beválogattam.Nagyon atletikus, jó képességekkel megáldott játékos, akit több poszton is be lehet vetni, s jelenleg valóban jók a statisztikai mutatói is.”

Szoboszlai Dominik felépülése is szóba került. Rossi csak annyit tud az állapotáról, hogy a rehabilitációját végzi, a következő hetekben talán több minden kiderül. A jelenlegi keretből hárman is játszhatnak a posztján, Kalmár Zsolt mellett Kleinheisler Lászlót és Gazdag Dánielt említette, hozzátéve, azért nem lesz egyszerű pótolni az RB Leipzig középpályását.

VégülRobert Lewandowski semlegesítésével kapcsolatban elmondta, ez az elmúlt két évben nem sokaknak sikerült, így ő sem számolhat mással, mint azok a szövetségi kapitányok, akiknek a csapata ellen játszott. De bízik Gulácsi Péterben és Willi Orbánban, hogy az irányításukkal a védelem képes lesz őt megfogni. Hozzátette, bár nem mi vagyunk az esélyesek a lengyelek ellen, nem elégszik meg a döntetlennel, mindenképpen arra készíti fel a csapatot, hogy megnyerjük a találkozó.

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Védők: Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (FTC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (FTC)
Támadók: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)

MÁRCIUSI VB-SELEJTEZŐK
I-CSOPORT

1. FORDULÓ, MÁRCIUS 25., CSÜTÖRTÖK
20.45:
MAGYARORSZÁG–Lengyelország
20.45: Anglia–San Marino
20.45: Andorra–Albánia

2. FORDULÓ, MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
18.00:
Albánia–Anglia
20.45: San Marino–MAGYARORSZÁG
20.45: Lengyelország–Andorra

3. FORDULÓ, MÁRCIUS 31., SZERDA
20.45:
Andorra–MAGYARORSZÁG
20.45: Anglia–Lengyelország
20.45: San Marino–Albánia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik