Marco Rossi ismét számít Hangya Szilveszterre (Fotó: molfehervarfc.hu)

 

Marco Rossi még novemberben, a válogatott Puskás Arénában tartott első sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy korábban Hangya Szilvesztertől kapott egy olyan választ, amely után nehezen tudja elképzelni azt, hogy a fehérvári védő válogatott meghívót kapjon, ameddig ő a szövetségi kapitány.

Az olasz szakember és a Mol Fehérvár FC védője szerdán, a fehérváriak edzését követően találkozott Spanyolországban, ahol megbeszélték a helyzetet és kiderült, hogy az egy félreértés miatt alakult ki.

„Mindig őszintén el szoktam mondani a véleményem, és ez ebben az esetben is így történt – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Most azonban személyesen tisztáztuk Szilveszterrel, hogy félreértettük egymást, ezért alakult ki ez a helyzet, amit most megbeszéltünk és lezártunk. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha Szilveszter megfelelő teljesítményt nyújt a klubjában, akkor ismét számításba fogom venni a válogatott keretének kialakításánál.”

Marco Rossi csütörtökön a Fehérvár, pénteken pedig a Puskás Akadémia edzőmérkőzését is megtekinti, valamint tervezi a Ferencváros meglátogatását, ám ennek ideje és helyszíne még egyeztetés alatt van.

„Fontos, hogy a játékosok, a klubok a felkészülési időszakban is tudják, érezzék, hogy támogatjuk, figyeljük őket, illetve hogy a klubok szakmai stábjának tagjaival is minél jobb kapcsolatot alakítsunk ki. Elsősorban ez spanyolországi látogatásom célja és persze az is, hogy személyesen lássam a válogatottnál szóba jöhető játékosok aktuális formáját már ebben a korai időszakban is.”

A szövetségi kapitány az edzést követően a Mol Fehérvár FC vezetőedzőjével, Joan Carrillóval is egyeztetett a válogatottat és a fehérvári klubot érintő szakmai kérdésekről.