Válogatott: Tanulságos meccs volt, de akkor is utálok veszíteni – Rossi

T. I., B. B.T. I., B. B.
Vágólapra másolva!
2019.09.05. 23:04
Amint arról beszámoltunk , a magyar labdarúgó-válogatott 2–1-es vereséget szenvedett Montenegró otthonában felkészülési mérkőzésen. Marco Rossi szövetségi kapitány a találkozót követően tanulságosnak, ugyanakkor bosszantónak nevezte a vereséget, hozzátéve, több kérdésre is választ adott az összecsapás, amivel összességében nem elégedetlen. 
Marco Rossi vegyes érzésekkel értékelte a Montenegró elleni mérkőzést – GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA! (Fotó: Szabó Miklós)
Marco Rossi vegyes érzésekkel értékelte a Montenegró elleni mérkőzést – GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA! (Fotó: Szabó Miklós)


Érhetően csalódottan nyilatkozott a Montenegró elleni elveszített felkészülési mérkőzés után Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki különösen a második gólt megelőző hiba bántott.

Kiegyenlített mérkőzést játszottunk, a huszadik és a hetvenedik perc között egyik együttes sem tudott a másik fölé kerekedni. Ezzel együtt érzésem szerint abban az időszakban nekünk volt több lehetőségünk, de elismerem, az utolsó tíz percben Montenegró több gólt szerezhetett volna. Amit nehéz elfogadni, az a második hazai gólt megelőző hiba. Elsősorban nem Lang Ádám szabálytalanságára gondolok, hanem arra, hogy az egész támadás alatt hiányzott belőlünk a határozottság és a koncentráció. Ezek a hibák nemzetközi szinten nem férnek bele, bízom benne, hogy a jövőben hasonló nem ismétlődik meg. A teljesítményünkkel összességében nem lehetek elégedetlen, a játékosok nagyjából azt nyújtották, amit vártam tőlük. Senkit sem akarok megsérteni, de mi nem vagyunk az olasz, a spanyol, vagy az angol válogatott szintjén, ha az alapcsapatunkból kicserélünk nyolc-kilenc játékost, nem tudunk ugyanazon a szinten teljesíteni. Tudtuk, hogy lesznek nehéz időszakok, ezzel együtt egynél több gólt is szerezhettünk volna, megvoltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a meccset, és összességében nem érdemeltünk vereséget.”

Az olasz szakvezető elmondta, a hétfői, Szlovákia elleni mérkőzésen várhatóan teljesen másik csapat fut majd ki a pályára.

Ahogy korábban elmondtam, a legjobb felkészülés a győzelem, sajnos most elszalasztottuk az esélyt, hogy növeljük az önbizalmunkat a Szlovákia elleni fontos selejtező előtt. Nem ez az ideális forgatókönyv, de a hétfői kezdőcsapat kilenc-tíz helyen változik majd a podgoricaihoz képest. Amikor úgy döntöttünk, pihentetjük a kulcsjátékosokat, számítottunk rá, hogy akadnak majd nehézségeink, ezzel együtt kiegyenlített meccset játszottunk, és bízom benne, hogy hétfőn a mi játékosaink lesznek pihentebbek, és nem a pénteken a Horvátország ellen pályára lépő szlovákok” – mondta a szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy a három debütáns közül Gazdag Dánielnek és Sigér Dávidnak is munkás, jó mérkőzése volt, Ferenczi Jánosnak valamivel több gondja akadt, de a legfontosabb mégis csak az, hogy mind a hárman túlestek a tűzkeresztségen. Rossi megjegyezte: tanulságos mérkőzés volt a montenegrói, ugyanakkor utál veszíteni, és ez a Szlovákia elleni felkészülés jegyében sem lesz jobb érzés.

„Jól kezdtük a mérkőzést, góllal nyitottunk, utána viszont kicsit megnyugodtunk, ezért is mentünk egy-eggyel az öltözőbe. A második félidőben töredezett volt a játék, nem volt ritmusa a mérkőzésnek. Jött egy tizenegyes, azt hallottam nem volt az, de a játékvezető sajnos megadta. Szerettük volna pozitívan zárni a mérkőzést, de ez most nem jött össze. A hibák nem férnek bele. Taktikailag összeszedettek voltunk, amit a kapitány kért tőlünk, azt nagyjából hoztuk. A szlovákok ellen egy-két helyzetünk lesz, azt ki kell használni és egy stabil védekezéssel remélhetőleg győzni fogunk” – fogalmazott Németh Krisztián az M4 Sport kamerája előtt.

„Nagyon örülök neki, hogy sikerült az első válogatott mérkőzésemen pályára lépnem, de még jobban örültem volna, ha győztes meccsen jön ez össze – nyilatkozta a debütáns Gazdag Dániel –. Igyekeztem nem megilletődötten játszani. Edzéseken gyakoroltunk párszor így, de csak ma tudtam meg, hogy kezdeni fogok. Sikerült hamar vezetést szereznünk, a szélen volt egy jó támadásunk, onnan pedig jött a bepassz. Ebből kellett volna talán több. A második félidőből csak az utolsó tíz percet láttam, mert kezelni kellett a térdemet, ott kevés olyan történés volt, amiről mondhatnék bármit is. Hétfőn kicsit más felállás, és más meccs jön. Nagyon-nagyon fontos találkozó lesz, reméljük, nyerni tudunk. A térdemmel szerencsére nincs nagy gond, remélem tudtam bizonyítani” – tette hozzá a Honvéd középpályása.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SZEPTEMBER 5., CSÜTÖRTÖK, PODGORICA
MONTENEGRÓ–MAGYARORSZÁG 2–1
(1–1)
Podgorica, Városi Stadion, 3370 néző. V: Mecskarovszki (északmacedón)
Montenegró:
M. Mijatovics (D. Petkovics, a szünetben) – Marusics (Mugosa, 55.), M. Szimics (Lagator, 66.), Tomasevics, Radunovics – N. Vukcsevics (B. Jankovics, 77.) – Boljevics, Koszovics (Hocsko, 59.), V. Szavicsevics, Haksabanovics (Jovovics, 72.) – Becsiraj. Szövetségi kapitány: Faruk Hadzibegic
Magyarország: Dibusz – Bese, Lang, Baráth (Orbán, a szünetben), Korhut (Ferenczi, 61.) – Gazdag (Kovács I., a szünetben), Kleinheisler (Sigér, a szünetben) – Németh K., Holman, Nagy D. (Dzsudzsák, 68.) – Holender (Varga R., 64.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Koszovics (32.), Mugosa (75. – 11-esből), ill. Holender (2.)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósította: Babják Bence és Szabó Miklós (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik