Válogatott: „Szoboszlai olyan, mint Havertz – Bayern-szintű!”

Vágólapra másolva!
2020.11.17. 13:19
null
Kai Havertz (balra) és Szoboszlai Dominik – a volt kapitány szerint nagyon hasonló a két futballista stílusa (Fotó: AFP/Török Attila/ NS-montázs)
A Bayern München és a német válogatott ikonikus alakja, Lothar Matthäus szerint Szoboszlai Dominik játékstílusa nagyon hasonlít a Bayer Leverkusenből nyáron a Chelsea-hez szerződő Kai Havertzére. Az 59 esztendős német hozzátette, szerinte a Bayern München kiszemeltjei közé is odaférne a fiatal magyar középpályás.

A korábbi magyar szövetségi kapitány az Abend Zeitungnak beszélt a magyar válogatott kulcsembereiről, a Lipcsében légióskodó, így Németországban is ismert Gulácsi Péter és Willi Orbán mellett pedig az Izland ellen győztes gólt szerző, a Red Bull Salzburgnál futballozó Szoboszlai Dominikot méltatta leginkább.

„Magyarországon már a nagy Puskás Ferenccel hasonlítják néha össze. Igazi gyöngyszem a srác, olyan, mint például Kai Harvertz. Nagyszerű játékos, aki néha középen kap szerepet, máskor pedig kimozog a szélekre és ott kezd akciót” – mondta Matthäus.

„Januárban Lipcsébe költözhet ő is, de meggyőződésem, hogy szinte minden európai topklub listáján ott a neve – a Bayernén is” – utalt az RB Leipzig érdeklődéséről szóló pletykákra a münchenieknél több mint 300 bajnokin pályára lépő klasszis, aki évek óta Budapesten él.

Az 59 esztendős korábbi játékos beszélt arról is, mire mehet a magyar csapat a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságon, amelyen a vb-címvédő Franciaország, az Eb-győztes Portugália és a 2014-es világbajnok Németország lesz a csoportellenfele.

„Korai ennyire előretekinteni. De természetesen a magyar válogatott egészen extrém kihívással néz szembe úgy, hogy a csoportjában három ilyen gigász szerepel. A drukkerek most viszont egyszerűen csak boldogok, hogy újra összejött a kvalifikáció. Élvezni akarják az egészet. Ami engem illet, ha a szívemre hallgatok, persze az lenne a legjobb, ha Németország és Magyarország tudná sikerrel venni ezt a csoportot, de ez csaknem lehetetlen, olyan bonyolultnak tűnik” – tette hozzá a német, aki 2004 és 2006 között irányította a magyar labdarúgó-válogatottat.

Nem ez az első alkalom az elmúlt napokból, hogy a Chelsea által nyáron 80 millió euróért megvásárolt Havertzhez hasonlítják Szoboszlait: az előző hét végén a spanyol As írt egész oldalas összeállítást a magyar válogatott fiataljáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik