Válogatott: Szoboszlai is a csapattal edzett – mindenki megérkezett

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 18:05
null
Csütörtökön már Szoboszlai Dominik is a csapattal edzett (Fotó: Török Attila)
Az Európa-bajnokságra egy hétig az ausztriai Saalfeldenben edzőtáborozó magyar válogatotthoz csütörtökön csatlakoztak a lipcsei légiósok, akik közül az idén sérülés miatt tétmérkőzésen még nem szereplő Szoboszlai Dominikra állapotfelmérés vár, de ma már ő is együtt edzett a csapattal. A délutáni tréninget megelőző sajtóbeszélgetésen Fiola Attila és Varga Kevin válaszolt az újságírók kérdéseire.

A magyar válogatott Eb-re készülő bő keretéhez csütörtökön csatlakoztak a lipcsei légiósok, Gulácsi Péter, Willi Orbán és a sérülés miatt tétmeccsen idén még nem szereplő Szoboszlai Dominik. Utóbbi a következő napokban részletes felmérésen vesz részt, a szakmai stáb pontos képet szeretne kapni az állapotáról, mert vele kapcsolatban nem állnak rendelkezésre adatok – a csütörtök délutáni edzésen mindenesetre már a középpályás is részt vett. A délutáni tréninget a kedden a Partizannal még Szerb Kupa-döntőt játszó Holender Filip kihagyta, de csütörtök délután ő is megérkezett az edzőtáborba, ahol jövő szerdáig készül a csapat. Marco Rossi szövetségi kapitány a hazautazás előtt, kedden hirdeti ki a 26-os Eb-keretbe bekerülők névsorát.

Az edzést megelőző sajtóbeszélgetésen a török Kasimpasa szélsője, Varga Kevin és a Mol Fehérvár védője, Fiola Attila válaszolt az újságírók kérdéseire.

„Olyan ellenfelek várnak ránk, akiket senkinek sem kell bemutatnunk. Azon még nem gondolkodtam, mi lesz, ha a pályán szembekerülök mondjuk Pogbával. Azért dolgozunk, hogy taktikailag és fizikailag is felvegyük velük a versenyt, próbáljunk fölé kerekedni rajtuk. Ez az, amit munkával hozzá lehet tenni a játékhoz, a tehetséget, a képességeket már kevésbé” – fogalmazott Varga Kevin.

Fiola Attilát többek között a posztjáról faggattuk.

„Ott játszom, ahova állítanak. Ha kell, a kapuba is beállnék, aztán lesz, ami lesz. A válogatottban a meccseim nyolcvan százalékában jobbhátvéd voltam, de ez a három belső védős rendszer, amit most játszunk, fekszik nekem talán a legjobban, a jobb oldali belső védő pozíciója, azt szeretem a legjobban. De ott próbálom a maximumot nyújtani, ahol lehetőséget kapok” – mondta Fiola.

AZ EB-RE KÉSZÜLŐ BŐ KERET
Kapusok:
Bogdán Ádám(Ferencváros),Dibusz Dénes(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Tóth Balázs(Puskás Akadémia)
Védők:
Bolla Bendegúz(Mol Fehérvár FC),Botka Endre(Ferencváros),Fiola Attila(Mol Fehérvár), Kecskés Ákos(FC Lugano – Svájc),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Lovrencsics Gergő(Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Spandler Csaba(Puskás Akadémia),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár),Schäfer András(DAC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország)
Támadók:Hahn János(Paksi FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár),Sallai Roland(Freiburg – Németország),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország),Varga Roland(MTK Budapest)

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!

A Nemzeti Sportot Ausztriából Pietsch Tibor, Pór Károly, Nagy-Pál Tamás (videó) és Török Attila (fotó) tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik