Válogatott: Szoboszlai Dominik hamar topjátékos lehet – Rossi

BORSOS LÁSZLÓ (LUXEMBURG)BORSOS LÁSZLÓ (LUXEMBURG)
Vágólapra másolva!
2022.11.17. 22:55
null
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Mint azt megírtuk, a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési meccsen 2–2-es döntetlent játszott Luxemburggal. A mérkőzést követően Marco Rossi szövetségi kapitány is értékelt. 



– Mi hiányzott a válogatott játékából? A hozzáállással elégedett volt?
– Elkövettünk néhány hibát, amiből gólt kaptunk. A hiba a játék része, el kell fogadnunk, de tény, túl sokszor rontottunk. Jó lecke volt ez, rávilágít, hogy fejlődnünk kell. Átlagosan teljesítettünk olyan csapattal szemben, amely ellen nem könnyű futballozni, szóval nem vagyok boldog. A hozzáállással ugyanakkor nem lehetek elégedetlen. Nem vagyunk Anglia, Németország vagy Olaszország kaliberű válogatott, csupán egy jó csapat, amely ha nem követ el hibákat, bárkit legyőzhet, viszont ha meginog, ki is kaphat. Hozzáteszem, ha Dibusz Dénes nem véd a végén hatalmasat, vereséget szenvedünk. A meccs rámutatott, hogy az Eb-selejtezőkön nem lesz egyszerű Bulgária, Montenegró és Litvánia ellen sem.

– Hogyan értékeli az újoncként gólt szerző Németh András teljesítményét?
– Örülök neki, akárcsak Baráth Péterének. Nem árulhatom el, mit mondtam Németh Andrásnak a meccs előtt, de jól teljesített, ami gólt eredményezett.

– Mit kapott Szoboszlai Dominiktól csapatkapitányként?
– Igazi vezér, erős karakter, amilyenből kevés van az ő korában. A játékosok megbeszélték, az a helyes döntés, ha ő lesz a csapatkapitány. Nemzetközi szinten elismert a képességei miatt, de a legfontosabb mégiscsak az, hogy biztos lehet abban, ezt a felelősséget elbírja és nem hátráltatja a fejlődését. Még nem topjátékos, de hamar az lehet belőle.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LUXEMBURG–MAGYARORSZÁG 2–2 (1–1)

Luxembourg,
Stade de Luxembourg, 3571 néző. V: Lardot (belga)
LUXEMBURG: Moris (Schon, a szünetben) – Bohnert, Mahmutovic, Jans, M. Pinto – Barreiro, Olesen (S. Thill, a szünetben) – Danel Sinani, Dejvid Sinani (Lohei, 69.), Borges Sanches (Curci, 71.) – G. Rodrigues (Rupil, 90+2.). Szövetségi kapitány: Luc Holtz
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola (Botka, 78.), Nagy Á. (Baráth P., 78.), Styles, Nagy Zs. (Kerkez, 58.) – Gazdag (Sallai, 58.), Szoboszlai (Kalmár, 87.) – Ádám (Németh A., 58.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Gerson Rodrigues (7. – 11-esből), Curci (77.), ill. Szalai A. (25.), Németh A. (67.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik