Videó: Szoboszlai Bödét másolta az Eb-részvételt érő góljánál

Vágólapra másolva!
2020.11.13. 09:23
null
Böde Dániel lő és gól (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar válogatott csütörtök este drámai körülmények között, Szoboszlai Dominik 92. percben szerzett góljával harcolta ki az Európa-bajnoki részvételt Izland ellen a Puskás Arénában. A győztes gól kísértetiesen hasonlított Böde Dániel 2013-ban, az Észtország elleni vb-selejtezőn szerzett találatához.

Ahogy csütörtök este Szoboszlai, úgy hét évvel ezelőtt Böde Dániel is a saját térfeléről indult, ráadásul mindketten nagyjából a pályának ugyanarról a részéről indultak és kapták a gólpasszt – akkor Dzsudzsák Balázs jegyezte a gyors kontra előtti asszisztot, most Sigér Dávid – s mindkét gólszerző nagyjából ugyanonnan lőtte el a labdát.

A jelentős különbségek közé tartozik, hogy míg Böde góljánál a „madocsai Messit” egészen szorosan próbálták őrizni az észt védők, addig Szoboszlait távolabbról követték az északiak. További differencia, hogy míg Böde esetében nem volt szükség a kapufára, addig Szoboszlai csütörtök esti góljánál a bal kapufáról vágódott a labda a hálóba.

S a két szinte teljesen hasonló találat közötti legnagyobb különbség: Böde gólja az 5–1-re megnyert meccsen végül nem ért vb-szereplést, míg Szoboszlaiéval a magyar válogatott kijutott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

BÖDE TALÁLATA

Szoboszlai Dominik gólja, a „zutty, durr, bumm” ide kattintva megtekinthető.

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
A-DIVÍZIÓ, DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–IZLAND 2–1 (Nego 88., Szoboszlai 90+2., ill. G. Sigurdsson 11.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik