Válogatott: Szoboszlai a Serie A-ban komplett játékossá válhat – Rossi

Vágólapra másolva!
2020.11.21. 08:26
null
Marco Rossi szerint Szoboszlai Dominik egy olasz topcsapatnál gyorsan komplett játékossá válna (Fotó: Tumbász Hédi)
A magyar válogatottal elért sikereiről, saját karrierjéről és persze Szoboszlai Dominikról is beszélt Marco Rossi szövetségi kapitány az olasz Radio Punto Nuovónak.

„A magyar válogatott szövetségi kapitányaként sok sikert értem meg, közösen kiharcoltuk az Európa-bajnoki szereplést, a Nemzetek Ligájában a C-ligából indulva két kiírás alatt kétszer feljebb lépve a legmagasabb ligába ugrottunk. A mostani feladatom a világ legerősebb csapatainak feltérképezése” – mondta Rossi, aki a novemberi három válogatott mérkőzésen koronavírus-fertőzése miatt csak a távolból irányíthatta a válogatottat.

„Nagyon messzire jutottam nyolc év alatt. 2012-ben kezdtem el edzősködni Magyarországon, amikor ide kerültem, válaszút előtt álltam. Tudtam, hogy ha nem leszek sikeres, felhagyok az edzői hivatással, és más munkát keresek, mert a családomat el kellett tartanom” – mondta Rossi, akinek szavait már az angol sajtóban is idézik.

Ennek oka, hogy az olasz rádiónak adott interjújában, amelyet a Corriere dello Sport szemlézett, Szoboszlai Dominikról is szó esik, és a szigetországban biztosra veszik, hogy a januári átigazolási időszakban az Arsenal tesz egy próbát a magyar támadó szerződtetésére.

„Dominik ritka nagy tehetség, olyan lehetőség előtt áll, ami nagyon keveseknek adatik meg. A topligákban kevesen rúgnak úgy, ahogy ő tud, ezzel a képességgel született – mondta Rossi Szoboszlairól. – Töretlen a fejlődése, jól lát, sokat fut, a védekezésén van még mit csiszolni.”

Rossi nem először beszélt Szoboszlai lehetőségeiről.

„Olaszországban gyorsan komplett játékossá válhat. Amikor úgy volt, hogy Ralf Rangnick veszi át az irányítást a Milannál, Dominik közel került a klubhoz, ahogy a Napolihoz is. Ha utóbbihoz szerződne, közel lennék hozzá, amikor Olaszországban vagyok, el tudnánk ugrani pizzázni” – folytatta Rossi, aki elmondta, lehetetlen küldetésnek érzi, hogy megtanuljon magyarul.

Szerinte Olaszországban a sikeres edzőséghez szükség van arra, hogy bizalmasokat találjon az ember a klub vezetőségében, ezért külföldön jobbak az esélyek. Az olasz válogatottnál tetszik neki Roberto Mancini fiatalítási törekvése, amely az A-liga négyes döntőjébe jutás alapján sikeres is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik