Válogatott: Szerbia ellen kezdi az évet Marco Rossi együttese

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.01.14. 10:08
null
Marco Rossi együttese Szerbia ellen kezdi az évet (Fotó: Dömötör Csaba)
Március 24-én Szerbiát fogadja a Puskás Arénában a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésén, öt nappal később, március 29-én pedig Észak-Írország vendége lesz – írja az mlsz.hu.

Marco Rossi együttese a Nemzetek Ligája-mérkőzések előtt vív meg Szerbiával és Észak-Írországgal. Előbbivel az NL előző kiírásában találkozott, az idegenbeli 1–0-s győzelmet követően hazai pályán 1–1-et játszott vele. Észak-Írországgal a 2016-os Eb selejtezőjében csapott össze ezt megelőzően a magyar válogatott, akkor Budapesten 2–1-re kikapott, míg Belfastban 1–1-es döntetlenre végzett.

„Azért választottuk ellenfélnek Szerbiát és Észak-Írországot, mert megfelelően erős csapatok, még ha Nemzetek Ligája-ellenfeleinkkel ellentétben nem is tartoznak az európai élcsapatok közé. A szerbek erősségéről sokat elárul, hogy Portugáliát megelőzve jutottak ki a világbajnokságra. Őket ismerjük a Nemzetek Ligája előző kiírásából, amelyben csoportellenfeleink voltak, azóta azonban rengeteget fejlődött a csapatuk az új szövetségi kapitánnyal, Dragan Sztojkoviccsal. Észak-Írország ellen sosem könnyű játszani, ráadásul ezúttal idegenben fogunk pályára lépni ellene, így még nehezebb dolgunk lesz, hiszen tudjuk, hogy hazai pályán különösen erősek, és nagyon nehéz legyőzni őket. A két márciusi mérkőzésen alapvető célunk, hogy továbbfejlesszük a játékunkat, másrészt pedig az, hogy olyan játékosoknak is lehetőséget adjunk, akik eddig kevesebbet játszhattak, vagy még pályára sem léptek a válogatottban. A válogatást ezúttal is befolyásolni fogja, hogy a lehetséges kerettagok hogyan teljesítenek klubcsapataikban, akár itthon, akár külföldön játszanak. Amikor eldöntjük, hogy kik lesznek a keret tagjai márciusban, akkor fogunk határozni arról is, hogy milyen rendszerben, milyen alapelvek mentén képzeljük el a játékunkat Szerbia és Észak-Írország ellen, bár azt gondolom, az alapelvek nem igazán fognak változni” – olvasható Marco Rossi nyilatkozata az MLSZ honlapján.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 24.

MAGYARORSZÁG–Szerbia (Puskás Aréna)
Március 29.
20.45: Észak–Írország–MAGYARORSZÁG (Belfast, Windsor Park)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik