Válogatott: Sok ajánlatot kaptam, de kész vagyok a folytatásra – Rossi

Vágólapra másolva!
2020.11.17. 11:48
null
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az NSO kérdésére a jövőjéről is beszélt a keddi online sajtótájékoztatóján (Fotó: Török Attila, archív)
A magyar labdarúgó-válogatott szerdán Törökország ellen zárja a Nemzetek Ligája küzdelmeit. A találkozó előtt Marco Rossi szövetségi kapitány és Sigér Dávid válaszolt az újságírók kérdéseire. 

„Ennek a mérkőzésnek a lehető legjobb lélektani állapotban vágunk neki, hiszen nyertünk Izland ellen, majd döntetlent játszottunk a szerbekkel – kezdte a törökök elleni találkozóval Marco Rossi. Utóbbi meccsen főleg az első félidő sikerült jól, a másodikban sokat veszítettünk a lendületből, de összességében rendben volt a teljesítményünk. Ne felejtsük el azonban, hogy újabb hiányzóval bővült a névsor, hiszen Szoboszlai Dominiknak is vissza kellett utazni a klubjához. De nagyon bízom a srácokban, úgy gondolom, kellő önbizalommal rendelkeznek. Ami a törököket illeti, erős válogatottjuk van, kiváló egyéni játékosok alkotják, akik az európai topbajnokságokban játszanak. Igyekszünk mindezt csapatjátékkal ellensúlyozni. Nyerni akarunk!

A Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, a hiányzók helyére nem hívott be új játékosokat, úgy fogalmazott, haszontalan lenne olyanoknak meghívót küldeni az utolsó meccsre, akik eddig soha nem készültek a csapattal. Ez nem működne, hiszen nem tudnák átvenni azokat a mechanizmusokat, amiket begyakoroltak, megbeszéltek. Hozzátette, mindenki felé megvan a bizalom, aki jelenleg a keretben van – még a szerbek ellen debütáló Kecskés Ákos gól előtti hibáját is egyszeri mulasztásnak veszi, egyébként is tetszett neki a játéka –, és biztosan lesz olyan, aki több lehetőséget kap a korábbiakhoz képest.

Szintén a Nemzeti Sport Online kérdésére kitért arra is, hogy ha az MLSZ elé tenne egy hosszú távra szóló szerződést, azt aláírná-e most?

„Mindenekelőtt tisztázzuk, hogy 2021 decemberéig van érvényes szerződésem. Nem tagadom, hogy az elmúlt másfél évben sok ajánlatot kaptam, voltak közötte érdekes megkeresések is, de mindegyiket elutasítottam. Számomra az volt a legfontosabb, hogy Magyarországot kijuttassam az Európa-bajnokságra, szerettem volna emlékezetessé tenni azt az időszakot, amikor én irányítom a válogatottat. Elértem ezt a célom, most pedig csak a holnapi mérkőzésen gondolkodom, hiszen azt is meg akarjuk nyerni. Utána viszont leülhetünk a szövetséggel tárgyalni. A magam részéről tettekkel bizonyítottam, hogy maximálisan a rendelkezésre állok az MLSZ-nek és a magyar válogatottnak is. Hálás vagyok azért, amit eddig tettek, én hajlandó vagyok a folytatásra.

A Nemzeti Sport érdeklődésére az Izland elleni meccsel kapcsolatban elmondta,rengeteg üzenetet kapott az Eb-re való kijutás után. Ezek közül azokat az üzenetetek emelte ki, amiket azok a magyar szurkolók küldtek, akik nem is ismerik.

„Olyan örömöt és elismerést éreztem ezekben az üzenetekben, hogy ezek érintettek meg a leginkább. Arra következtetek, hogy Magyarországon az emberek kilencven százaléka engem nagyon szeret.”

A szerbek elleni meccsel kapcsolatban Rossi még elmondta, nem lehetett panasza a válogatott játékára, odafigyeléssel, nagy akarattal játszottak, ezt kellene a törökök ellen is megismételni

„Ha egy valamit kérhetek a játékosoktól, akkor az lenne, hogy igyekezzünk tartani a játék szintét és a nyomásgyakorlást 90 percen keresztül. Ezt nem lesz egyszerű megvalósítani, hiszen hat nap alatt ez lesz a harmadik mérkőzésünk, és a fizikai fáradtság érezhető lesz a játékosokon. Muszáj lesz jól beosztani az energiánkat, nem szabad mindet az elsőben felhasználni.“

Rossi azzal zárta a sajtótájékoztatót, hogy ez elmúlt két és fél hónap nagyon stresszesen telt, de ha visszagondol erre az időszakra, akkor a büszkeség az, amit először eszébe jut, hiszen a magyar válogatott kivívta a nemzetközi futballvilág elismerését: „Sokkal jobban tisztelnek bennünket, mint amit egy éve tapasztalhattunk például Ryan Giggs részéről.”

A kapitány hozzátette, Olaszországban is nagy érdeklődés váltottak ki a magyar válogatott sikerei, több szaklap is megkereste, tévéműsorokba hívták. Esetleges olaszországi ajánlatok nem érdeklik, csak a mostani munkájára koncentrál. A koronavírussal kapcsolatban hozzátette, neki már szinte semmilyen tünete nincs. Hat nap múlva tesztelik, és ha az negatív, akkor két nap múlva megismétlik, és ha az is negatív, akkor felszabadulhatnak a karantén alól.

NEMZETEK LIGÁJA, B-LIGA

AZ 1. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ausztria5418–5+312
2. Norvégia43111–3+89
3. Románia41124–8–44
4. Észak-Írország5143–10–71

November 18.
20.45:
Észak-Írország–Románia
20.45:Ausztria–Norvégia
Románia–Norvégia – elmaradt

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Skócia53115–3+210
2. Csehország5327–5+29
3. Izrael51226–7–15
4. Szlovákia51135–8–34

November 18.
20.45:
Izrael–Skócia
20.45:Csehország–Szlovákia

A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország52219–7+28
2. MAGYARORSZÁG52215–4+18
3. Törökország51316–606
4. Szerbia5324–7–33
November 18.

20.45:Szerbia–Oroszország
20.45:Magyarország–Törökország

A 4. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Wales5414–0+413
2. Finnország5416–2+412
3. Írország5231–4–32
4. Bulgária5142–7–51

November 18.
20.45:
Írország–Bulgária
20.45:Wales–Finnország

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes
(Ferencváros), Hegedüs Lajos (Paksi FC)
Védők:Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások:Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók:Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC),Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik