Válogatott: Sallai játékát nem kockáztatjuk meg az írek ellen – Rossi

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.06.07. 16:58
null
Marco Rossi nem kockáztatja meg Sallai Roland játékát az írek ellen (Fotó: Árvai Károly, archív)
A magyar labdarúgó-válogatott Írország ellen játssza utolsó felkészülési mérkőzését kedd este az Európa-bajnokság előtt. A találkozót felvezető sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány elárulta: bár már szeretné nagyjából azt a csapatot kiküldeni a pályára, amelyet Portugália ellen is az Eb-n, Sallai Roland játékát nem kockáztatja meg, hogy biztosan egészséges legyen június 15-én. Nikolics Nemanja eközben arról beszélt: ez a magyar válogatott jobb annál, mint amelyik 2016-ban is ott járt az Eb-n.

Marco Rossi szövetségi kapitány elárulta: az írek elleni kezdőcsapat már hasonlítani fog ahhoz, amelyet az Európa-bajnokságon láthatunk majd Portugália ellen.

„Nem teljes létszámban, mert van még egy-két különleges szituáció, amit szeretnék kiértékelni. Vagyis nem fog egy az egyben megegyezni a kezdő a portugálok ellenivel. Szeretném pályán látni az írek ellen azokat az alapembereket, akik Ciprus ellen nem játszottak vagy csak a szünet után cseréltem be őket. Leszámítva Sallai Rolandot, aki továbbra is izomfáradtságra panaszkodik. Van még nyolc nap a portugálok elleni meccsig, szeretném, ha addig rendbe jönne, nem kockáztatok.”

A Nemzeti Sport arról is megkérdezte, hogyan lehet felkészíteni arra a játékosokat, hogy az Eb mindhárom csoportmeccsén világsztárok lesznek az ellenfelek.

„A csapatjátékunkkal tudjuk ellensúlyozni az ellenfelek játékosainak egyéni kvalitásait. Sűrűn helyezkedve kell játszanunk, tisztelnünk kell a távolságokat és a taktikai rendet. Ez nem csak ránk igaz: bármelyik nemzetnek nehéz lenne Bernardo Silva ellen játszani. De ha megvan az embere, és a védekezésünk is sűrű, akkor van lehetőség megfelelő módon kivédekezni. A lényeg, hogy alázatosak legyünk, tisztában legyünk a helyzetünkkel, és bízzunk abban, hogy ki tudjuk használni azt a kevés lehetőséget, ami adódik. Ez a realitás. Remélem, meglepjük ellenfeleinket, de ahhoz tökéletes csapatjáték és csipetnyi szerencse is kell.”

Nikolics Nemanját arról kérdezte kollégánk, össze tudná-e vetni a mostani Eb-re készülő csapatot a 2016-ossal.

„A hangulat ugyanúgy fantasztikus, de az egység szerintem sokkal jobb. Akkoriban több volt a rutinos játékos, akik igazi vezérek voltak a pályán és azon kívül is, kevés volt a fiatal a keretben. Most sokkal támadóbb focit tudunk produkálni, bárki ellen is lépünk pályára. Nem fogunk a szisztémánkon változtatni, csak saját magunkkal foglalkozunk. Öt évvel ezelőtt többet védekeztünk, ami most is fontos, de azt is sokat gyakoroljuk, hogy mit csináljunk, amikor nálunk van a labda. Szerintem ez a csapat jobb, mint a 2016-os, de sajnos nehezebb csoportba kerültünk. Mindegy, ezt kell megoldani, maximálisan bízom a srácokban.”

Hozzátette: nekik az Eb már a Ciprus elleni találkozó előtt elkezdődött.

„Az írek elleni meccs számunkra ugyanolyan fontos, mint a portugálok elleni. Utána lesz még pár napunk készülni Portugália ellen. Tudjuk, mennyire fontos az a mérkőzés, nemcsak nekünk, hanem az országnak is. Az írekre visszatérve: jó csapatokban játszanak, angolos, kemény foci jellemző rájuk, sok párharccal. Sok mindent ki szeretnénk próbálni a keddi mérkőzésen.”

A magyar–ír felkészülési mérkőzés kedden 20 órakor kezdődik az újpesti Szusza Ferenc Stadionban.

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

A MAGYAR VÁLOGATOTT HÉTFŐI EDZÉSÉNEK ELSŐ PERCEI

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-RE KÉSZÜLŐ 26 FŐS KERETE
KAPUSOK:
Bogdán Ádám(Ferencváros),Dibusz Dénes(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK:
Bolla Bendegúz(Mol Fehérvár FC),Botka Endre(Ferencváros),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos(FC Lugano – Svájc),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Lovrencsics Gergő(Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország), Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Schäfer András(DAC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros)
TÁMADÓK:Hahn János(Paksi FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár FC),Sallai Roland (Freiburg – Németország),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország),Varga Roland(MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi (olasz)

FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM
Június 4., péntek

Magyarország–Ciprus 1–0 (Schäfer 36.)
Június 8., kedd
20.00:
Magyarország–Írország, Szusza Ferenc Stadion (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik