Válogatott: Sallai játéka kérdéses a németek ellen; Szoboszlai a barátja ellen készül

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2022.06.10. 16:37
A magyar labdarúgó-válogatott erőltetett menetét folytatva Németországgal találkozik szombaton a Nemzetek Ligájában. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón az angolok ellen büntetőből győztes gólt szerző Szoboszlai Dominiktól megtudtuk, hogy egyik legjobb barátja ellen léphet pályára a Puskás Arénában, míg Marco Rossi szövetségi kapitánynak komoly kihívást jelent a sérülések (és egy eltiltás) miatt a támadósor összeállítása.
Szoboszlai Dominik nagyon jól érzi magát a válogatottban 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Szabó Miklós)
Szoboszlai Dominik nagyon jól érzi magát a válogatottban A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Szabó Miklós)

Az RB Leipzig légiósa, Szoboszlai Dominik azzal kezdte: szerinte fizikailag jó állapotban van a csapat. Ezután reagált arra, hogy az angolok elleni győzelem után Marco Rossi szövetségi kapitány külön is méltatta a teljesítményét.

„Örülök, hogy olyan teljesítményt nyújtottam, amivel a főnök meg is volt elégedve. Minden meccsen ez a célom, örülök, hogy sikerült ezt az akadályt megugranom, és nemcsak a támadásból, hanem a védekezésből is ki tudtam venni a részem.”

Ezután felvetették neki, hogy a nagy hármasból (Anglia, Olaszország, Németország) melyik meccset várta a legjobban

„Szerintem mind a három válogatott egy szintet képvisel. Nekem a németeknél van néhány jelenlegi vagy korábbi csapattársam, sőt, az egyik legjobb focista barátom is ott játszik. Úgyhogy nekem személy szerint kicsit más meccs lesz, de ugyanúgy fogok kimenni a pályára, hogy semmi veszítenivalónk nincs, viszont mindent meg fogunk tenni, mert az angolok ellen is megmutattuk, hogy bármire képesek vagyunk.”

A Nemzeti Sport kérdésére reagálva elárulta, hogy egyik legjobb barátjaként a Red Bull Salzburg támadójára, Karim Adeyemire gondolt. Ezután kitért a válogatottnál uralkodó hangulatra is.

„Imádok mindenkit egytől egyig, nagyon szeretek itt lenni. Az első naptól kezdve élvezem minden percét, még akkor is, ha most két hétig kell egymást néznünk minden nap. Ezért is vagyunk képesek ilyen teljesítményre.”

Végül a szurkolók is szóba kerültek, akik a németek elleni találkozóra visszatérhetnek a Puskás Arénába:

„Nagyon örülök, hogy végre telt ház előtt játszhatunk. Viszont az UEFA most minden kis dologra oda fog figyelni, és nem szeretnénk még egyszer zárt kaput. Erőteljes buzdítást szeretnénk kérni és ismét közös Himnusz-éneklést. Ez csak egy kérés, én nem fogom huszonegy évesen megmondani, hogy ki, mit csináljon. De nekünk minden egyes szurkolónkra szükségünk van, és olyan stadiont szeretnénk, ami tele van buzdító magyarokkal.”

Marco Rossi szövetségi kapitányt is arról kérdezték először: hogyan bírják játékosai az erőltetett menetet.

„Az holnap derül ki. Kisebb gondok már mutatkoznak, Sallai Rolandnál a tegnapi edzésen már előjöttek problémák. Igazából nem is lehet edzésnek nevezni, inkább kis nyújtózkodásra volt idő, valójában inkább csak taktikai videók nézésére van lehetőségünk. Szóval Sallaival lehet, hogy lesz egészségügyi probléma.”

Ezután elmondta: a kerethez csatlakozó Gazdag Dániel még egyáltalán nincs bevethető állapotban.

„Nyolc-kilenc napig nem tudott edzeni, utána jött meg, egyet edzett velünk, és a tesztekből úgy tűnik, kockázatos lenne akár még csak pályára küldeni is a jelenlegi kondíciójában. Schön Szabolcs sincs optimális állapotban, Schäfer András eltiltott, Sallairól pedig már beszéltünk. Meg van kötve a kezem.”

Rossi ráadásul úgy látja, hogy a csoportban jelenleg a német válogatott van a legjobb állapotban.

„Őket látom a legveszélyesebbnek, nekik vannak a legerősebb villanásaik, nagyon nehéz lesz most behozni őket, nehéz lesz elérni, hogy mi diktáljuk a mérkőzést. De törekedni fogunk rá, és bízom benne, hogy ez az eredményen is meg fog látszani.”

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Az edzés

A MAGYAR KERET
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Kerkez Milos (AZ Alkmaar – Hollandia), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK Budapest)

A NÉMET KERET
Kapusok: Manuel Neuer
(Bayern München), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt), Oliver Baumann (Hoffenheim)
Védők: Benjamin Henrichs (RB Leipzig), Thilo Kehrer (Paris Saint-Germain – Franciaország), Lukas Klostermann (RB Leipzig), David Raum (Hoffenheim), Antonio Rüdiger (Chelsea – Anglia), Niklas Süle (Bayern München), Nico Schlotterbeck (Freiburg), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)
Középpályások: Julian Brandt (Borussia Dortmund), Leon Goretzka (Bayern München), Ilkay Gündogan (Manchester City – Anglia), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Joshua Kimmich (Bayern München), Jamal Musiala (Bayern München), Anton Stach (Mainz)
Támadók: Karim Adeyemi
(Red Bull Salzburg – Ausztria), Serge Gnabry (Bayern München), Kai Havertz (Chelsea – Anglia), Thomas Müller (Bayern München), Lukas Nmecha (VfL Wolfsburg), Leroy Sané (Bayern München), Timo Werner (Chelsea – Anglia)

NEMZETEK LIGÁJA
3. FORDULÓ
A-LIGA
3. CSOPORT
20.45:
Anglia–Olaszország, Wolverhampton (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
20.45: Magyarország–Németország, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország2113–2+14
2. MAGYARORSZÁG2112–2 03
3. Németország222–2 02
4. Anglia2111–2–11
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik