Válogatott: Sallai és Szalai értéke is megtöbbszöröződött a Transfermarktnál

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.03.20. 10:04
null
Sallai Roland (fehérben) értéke két és félszeresére ugrott ősz óta (Fotó: Balogh László)
Az ősz óta leginkább Szalai Attila és Sallai Roland piaci értéke nőtt, ám a transfermarkt.de listáján Szoboszlai Dominik az ász, aki májusban visszatérhet.

 

A válogatott Európa-bajnoki kvalifikációja, feljutása a Nemzetek Ligája A-ligájába vagy a Ferencváros szereplése a Bajnokok Ligája csoportkörében minden jel szerint a játékospiacon is érezteti hatását. Ha ugyanis hinni lehet a sokak által mértékadónak mondott transfermarkt.de oldal adatbázisának, sok magyar labdarúgó piaci értéke emelkedett az elmúlt hónapokban – többeké jelentősen is.

A pillanatnyilag legértékesebb tíz magyar labdarúgó a transfermarkt.de szerint
1. Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – német) – 25 millió euró (változatlan a legutóbb közölt értékhez képest)
2. Willi Orbán (RB Leipzig – német) – 14 (12)
3. Gulácsi Péter (RB Leipzig – német) – 12 (11)
4. Sallai Roland (Freiburg – német) – 9 (3.5)
5. Szalai Attila (Fenerbahce – török) – 3.7 (0.8)
6. Loic Nego (Mol Fehérvár) – 2.2 (1.5)
Dibusz Dénes (Ferencváros) – 2.2 (2)
Varga Kevin (Kasimpasa – török) – 2.2 (2)
9. Nagy Ádám (Bristol City – angol II.) – 2 (változatlan)
10. Kádár Tamás (Santung Luneng – kínai) – 1.8 (2.8)

A népszerű német honlap által a jelenleg nyolc legértékesebbnek tartott magyar játékos közül hétnek is megugrott a mutatója. A kivétel egyébként épp a lista éllovasa, Szoboszlai Dominik, akinek tavaly július óta stagnál a vélt értéke, amelyet 25 millió euróra becsül a transfermarkt.de. A játékos januárban húszmillió euróért szerződött az osztrák Red Bull Salzburgtól az RB Leipzighez. A támadó középpályással kapcsolatos hírt osztott meg a labdarúgót képviselő menedzseriroda, az EM Sports Consulting: játékosuk előreláthatóan májusban már teljes értékű munkát végezhet a klubcsapatában, és készülhet az Eb-re is.

Viszont az ifjú tehetséget a rangsorban követő hét játékos mindegyikének emelkedett a piaci árfolyama. A legszámottevőbben Szalai Attiláé és Sallai Rolandé. A ciprusi Apollon Limassolból januárban a török Fenerbahcéhoz szerződő védő tavaly októberben még 800 ezer eurót ért a honlap szerint, most viszont már 3.7 millió eurót, vagyis több mint négyszeres a növekedés (a Fenerbahce egyébként kétmillió eurót fizetett érte), míg a Freiburg légiósának értéke a tavaly áprilisban róla közzétett legutóbbi adathoz képest csaknem megháromszorozódott (3.5 millió euróról kilencmillió euróra kúszott fel).

A lista első öt helyezettje idegenlégiós (a dobogó három fokát a három lipcsei légiós foglalja el), a hatodik helyen holtversenyben álló Loic Nego és Dibusz Dénes a két legértékesebbnek tartott NB I-es játékos. A Mol Fehérvár FC francia származású magyar válogatottja és a Ferencváros kapusa egyaránt 2.2 millió eurót ér a honlap szerint, a magyar első osztály harmadik legértékesebbje pedig a tizenegyedik helyet elfoglaló székesfehérvári csatár, Nikolics Nemanja (1.5 millió euró).

A március végi három világbajnoki selejtezőre Marco Rossi szövetségi kapitány által a keretbe meghívott 26 labdarúgó közül tizenötnek (Gulácsi Péter, Dibusz Dénes, Tóth Balázs, Botka Endre, Fiola Attila, Hangya Szilveszter, Lang Ádám, Szalai Attila, Willi Orbán, Holender Filip, Kalmár Zsolt, Nego Loic, Schäfer András, Sallai Roland, Varga Kevin) nőtt az értéke a legutóbb, többnyire az ősszel rögzített mutatóhoz képest, nyolc játékosé (Kecskés Ákos, Cseri Tamás, Gazdag Dániel, Nagy Ádám, Sigér Dávid, Géresi Krisztián, Nikolics Nemanja, Szalai Ádám) nem változott, és csak háromé (Lovrencsics Gergő, Kleinheisler László, Varga Roland) csökkent valamelyest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik