Válogatott: Rossi nem ért egyet Sousával, nem érdemeltek volna győzelmet a lengyelek

Vágólapra másolva!
2021.03.26. 00:17
A magyar labdarúgó-válogatott 3–3-as döntetlent játszott a lengyelekkel világbajnoki selejtezőn. A találkozó után Marco Rossi szövetségi kapitány értékelt. 
Marco Rossi szerint ha a lengyeleknek nincs ennyi klasszisuk, akkor miénk a három pont (Fotó: Török Attila) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Marco Rossi szerint ha a lengyeleknek nincs ennyi klasszisuk, akkor miénk a három pont (Fotó: Török Attila) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

You can read the story in English here!

Marco Rossi a következőket mondta a mérkőzésről, amelyen a magyar csapat már 2–0-ra is vezetett, majd 3–2-nél is nála volt az előny.

„Ha azt mondanám, hogy teljesen elégedett vagyok, hazudnék. A mérkőzés előtt azonban simán aláírtam volna a döntetlent. Fájdalom van bennem amiatt, ami a pályán történt, mert ha kettő-nullnál nem követjük el azokat a durva hibákat, akkor most három pontunk lenne. De még erre is jól reagáltunk. Volt olyan időszaka a válogatottnak, amikor ilyen szituációban veszített volna, ám most tudtuk presszionálni az ellenfelet. Aztán jött még egy súlyos hiba... Egész héten azt szajkóztam, hogy sohase veszítsük szem elől Lewandowskit, különösen a tizenhatoson belül ne! Kétszer lőtt kapura, az egyikből gól született. Sajnálom ezt a meccset, azonban a földön kell járnunk, nem vagyunk jelenleg az ő szintjükön. Ha nincs ennyi klasszisuk, akkor miénk a három pont.

Paulo Sousa a mérkőzés után azt mondta, jobban megérdemelték volna a három pontot, mert ők a győzelemre hajtottak. Marco Rossi erre így reagált.

„A kezdést követően öt perc elteltével vezettünk egy olyan játék után, amire készültünk, előre elterveztünk. Az igaz, hogy kicsit magasabban kellett volna védekeznünk, többet birtokolták a labdát. De azt nem mondanám, hogy ők érdemelték volna meg a győzelmet, vagy túlságosan elfogult vagyok Magyarországgal szemben.”

Hozzátette, jobbak is lehettek volna az előrejátékban, csak részben sikerült érvényesíteni, amit elterveztek. Sallai Rolanddal és Szalai Ádámmal nagyon elégedett volt, a középpályától viszont többet várt, nem jött ki a játékosokból az a minőség, amit képviselnek.

„Különösen Kalmártól vártam volna valamivel többet, az első játékrészben nem nagyon érvényesült a játéka a pályán. Jobban meg kellett volna tartanunk a középpályán a labdákat. És igen, a kapu előtt is belementünk kockázatos dolgokba, ahogy mindhárom gólnál nagyot hibáztunk. De a magyar válogatott nem is ellenem meg a két öcsém ellen játszott, helyén kell kezelni az ellenfél értékét. Nem váltunk attól a brazilokká, hogy az elmúlt időkben történelmi sikereket értünk el.”

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
I-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 3–3(1–0)
Budapest,Puskás Aréna,zárt kapuk mögött.V:Brych (német)
MAGYARORSZÁG:Gulácsi – Fiola, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics G. (Nego, 66.), Nagy Á., Kleinheisler, Kalmár Zs. (Sigér, 81.), Hangya (Lang, 66.) – Szalai Á., Sallai R. (Varga K., 72.).Szövetségi kapitány:Marco Rossi
LENGYELORSZÁG:
Szczesny – Bereszynski, Bednarek, Helik (Glik, 58.), Reca (Rybus, 79.) – Szymanski (Józwiak, 59.), Krychowiak, Moder (Piatek, 59.), Zielinski – Lewandowski, Milik (Grosicki, 84.).Szövetségi kapitány:Paulo Sousa
Gólszerző:Sallai R. (6.), Szalai Á. (53.), Orbán (78.), ill. Piatek (60.), Józwiak (61.), Lewandowski (82.)

Kiállítva:Fiola (90+3.)

A csoport többi mai mérkőzésén
Andorra–Albánia 0–1(Lenjani 41.)
Anglia–San Marino 5–0(Ward-Prowse 14., Calvert-Lewin 21., 53., Sterling 31., Watkins 83.)

A TÖBBI MAI VB-SELEJTEZŐRŐL ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik