Válogatott: Rossi arra készít minket, Montenegróban nem lesz baráti a fogadtatás – Szappanos

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.06.08. 10:16
null
Szappanos Péter szerint a válogatott meghívó jó visszaigazolás arról, hogy jól dolgozott (Fotó: Török Attila)
A magyar labdarúgó-válogatott a Montenegró és Litvánia elleni Eb-selejtezőkre készül. Az edzőtáborban Szappanos Péter és Balogh Botond válaszolt az újságírók kérdéseire.

A Budapest Honvéddal az NB I-től búcsúzó Szappanos Pétert rögtön arról kérdeztük: milyen hangulatban érkezett, illetve téma-e a válogatotton belül a klubszezon.

„Persze, szóba került az idény. De amikor ide belép az ember, minden problémát ki tud zárni, hiszen szenzációs hangulat uralkodik a csapaton belül. Ez minden játékosnak segít, ahogy nekem is, teljesen tiszta fejjel és pozitívan tudtam érkezni. Az, hogy itt lehetek, visszaigazolás számomra, hogy jól dolgoztam az utolsó pár mérkőzésen.”

Arra is kíváncsiak voltunk: mennyire foglalkoztatja most a jövője.

„Egy profi játékosnak ki kell ezt zárnia, de persze emberek vagyunk, gondolkozunk rajta. Nincs olyan játékos a keretben, akinek félévente ne röppenne fel a neve egy-egy átigazolással kapcsolatban. Ezt tudni kell kezelni. Én sem vagyok már mai csirke, kézben tudom tartani ezt a szituációt.”

Montenegróval kapcsolatban elmondta, hogy már hétfő óta foglalkoznak a következő ellenféllel.

„Tudjuk, milyen meccs vár ránk ott. Iszonyatosan nehéz lesz a körülmények és a pálya miatt is. Bár ötszáz szurkolónk ott lesz, biztosan nem kapunk baráti fogadtatást – erre is készít minket már hétfő óta a kapitány.”

A Parma védője, Balogh Botond klubjával bejutott a Serie B rájátszásába, feljutniuk viszont nem sikerült az olasz élvonalba.

„Nem volt sikeres klubszempontból a szezon, mert nem értük el a kitűzött célt. Viszont én személy szerint jobb idényt zártam, mint tavaly. Nem tökéleteset, mert játszhattam volna még többet, de azért tavalyhoz képes előrébb léptem.”

Ráadásul most a sérülések is elkerülték.

„Múlt nyáron változtattam az étkezésen és a felkészülésen, az erőnléti edzéseken. Jött egy új stáb Parmába, mindent kielemeztünk közösen, és a következtetéseket levonva, ezeket követve elkerültek a sérülések.”

A jövőjével kapcsolatban elmondta, hogy vannak lehetőségei, amiket át is fog nézni, de most százszázalékosan a válogatottra koncentrál.

A VÁLOGATOTT CSÜTÖRTÖKI EDZÉSÉNEK SAJTÓNYILVÁNOS RÉSZE

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT
Június 17., 18.00:Montenegró–Magyarország
Június 20., 20.45:Magyarország–Litvánia

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A JÚNIUSI MECCSEKRE
KAPUSOK: Demjén Patrik
(Zalaegerszegi TE FC),Dibusz Dénes(Ferencvárosi TC),Szappanos Péter(Bp. Honvéd)
VÉDŐK: Balogh Botond(Parma – Olaszország),Botka Endre(Ferencvárosi TC),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország),Szalai Gábor(Kecskeméti TE)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Baráth Péter(Ferencvárosi TC),Bolla Bendegúz(Grasshoppers – Svájc),Ferenczi János(Debreceni VSC),Kerkez Milos(AZ – Hollandia),Kleinheisler László(Panathinaikosz – Görögország),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Callum Styles(Millwall – Anglia)
TÁMADÓK:Ádám Martin(Ulszan Hyundai – Dél-Korea),Csoboth Kevin(Újpest FC),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Kalmár Zsolt(DAC 1904 – Szlovákia),Sallai Roland(SC Freiburg – Németország),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Varga Barnabás(Paksi FC)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik