Válogatott: Nincs okom a távozásra – Marco Rossi

Vágólapra másolva!
2022.10.27. 14:53
null
Marco Rossi szerződése 2025-ig szól, addig mindenképp maradna (Fotó: Török Attila)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a tribalfootball.com-nak adott interjújában beszélt többek közt a magyar válogatottról és az Angliából kapott ajánlatairól is.

„Hatalmas győzelem volt, talán a legtekintélyesebb győzelem edzői pályafutásom során – mondta Marco Rossi a szeptemberi, németek elleni idegenbeli győzelemről. – De nem hagyhatjuk figyelmen kívül az Anglia ellen aratott sikereket sem, főleg az utóbbi, történelmi győzelmet. Ekkora különbséggel nem kapott ki hazai pályán 1928 óta, számunkra pedig különösen nagy mérföldkő volt, ugyanis nem nyertünk ellene az Aranycsapat óta. Sajnos nem foglalkozhattunk sokat a lipcsei sikerrel, ugyanis egyből utána az olaszokkal játszottunk. Jól szerepeltünk ellenük is, de voltak hibáink, melyeket egy ilyen erős csapat ellen nem szabadna elkövetni.”

Az olasz szakembertől megkérdezték, hogy gratuláltak-e neki Olaszországból, amire meglepő választ adott, nem kereste senki a hazájából.

Rossi az elmúlt tíz évben történt, a magyar labdarúgást érintő változásokról is beszélt.

„Sok változás történt az elmúlt tíz évben, főleg az infrastruktúrát illetően, de őszintén, a bajnokság nem sokat változott. Talán az egyetlen, ami jelentős, hogy korábban nagyobb volt az egyensúly, most viszont a Ferencváros gyakorlatilag a saját ligáját játssza. Összességében talán egy kicsit javult a helyzet, de a magyar válogatott szereplése talán a legoptimistább várakozásokat is felülmúlja.”

A magyar válogatott népszerűségében sem történt jelentős változás a szakember szerint, a tisztelet azonban egyértelműen nőtt a nemzeti csapat irányába.

„Száz emberből kilencven értékeli a munkám, de persze továbbra is ott lesz az a tíz százalék, aki mindig ellenem lesz, mindegy mit csinálok. Általánosságban azt gondolom, mondhatom, hogy jó edzőnek tartanak itt. Jelenleg nincs okom arra, hogy távozzak, 2025-ig szól a szerződésem, addig itt szeretnék maradni – mondta Rossi, aki hozzátette, az angol élvonal vonzza leginkább. – Szerintem minden profi edző szeretne a Premier League-ben dolgozni. Az Eb után volt két ajánlatom is Angliából, egy a Championshipből és egy a Premier League-ből, de mind a kettőt elutasítottam, ugyanis azt tartottam legjobbnak, ha maradok.”

A szövetségi kapitány, elmondta, ahogy gratuláció, úgy megkeresés sem érkezett Olaszországból.

Beszéltem Mirceával, kedves és támogató volt, gratulált ahhoz, amit elértünk – árulta el a szakember korábbi edzőjéről, Mircea Lucescuról. – Mircea és Marcelo Bielsa volt a legnagyobb hatással rám és arra, ahogy a futballt látom.”

Marco Rossi hozzátette, örül, hogy ennyi magyar játékos debütált nála, de az igazi érdem a futballistáké, a válogatott stábja ugyanis kevés időt tud a csapattal eltölteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik