Válogatott: Nem szívességet teszek, Dzsudzsák megérdemli a búcsúmeccset – Rossi

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.11.08. 14:45
null
Marco Rossi nem szívességből hívta be Dzsudzsák Balázst (Fotó: Török Attila)
Dzsudzsák Balázs nem ajándékba kapja a búcsúmérkőzést, hiszen nagyon sokat tett a magyar labdarúgó-válogatottért – többek közt erről is beszélt Marco Rossi szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón, melyen kihirdette a keretet a novemberi két felkészülési mérkőzésre, a Luxemburg elleni és a Görögország elleni találkozóra. Ez utóbbi lesz Dzsudzsák búcsúmérkőzése a nemzeti tizenegyben.

Marco Rossi szokásához híven magyarul hirdette ki a keretet, majd elmesélte, milyen szempontok alapján állították össze a stábbal a labdarúgók listáját.

„Szeretnénk folytatni a megkezdett munkát, hiszen sokat léptünk előre az elmúlt két évben. Olyan mérkőzések várnak ránk, amiket máshogy kell megközelíteni, mint a közelmúltbelieket. Szeretnénk javulni taktikai szempontból, de az eredményekben is szeretnénk előre lépni. Számunkra nincsenek barátságos mérkőzések, minden meccs tétmeccs.”

Dzsudzsák Balázs a Görögország elleni találkozó keretébe került be, hiszen az lesz a korábbi csapatkapitány búcsúmérkőzése.

„Szeretnénk tisztázni valamit, mert sokféle kommentet olvastam. Balázs olyan játékos, aki nagyon sokat tett le az asztalra, száznyolc mérkőzést a futballban nem adnak ajándékba. Nagyon tisztelem a pályafutását. Balázs nagyon sokat tett a válogatott sikereiért, nagyon sokszor múlt rajta az eredmény. A Debrecenért is mindent megtesz napjainkban, úgyhogy megérdemel egy búcsúmérkőzést a szövetségtől és a szurkolóktól is. Már szerettem volna meghívni, de most adottak a körülmények. Senkinek nem teszek szívességet, egy olyan srácot tisztelek meg, aki nagyon sok munkát végzett a válogatott érdekében.”

Újoncként a Genk légiósa, Németh András is ott van a keretben.

„Szeretnénk megnézni, miként tud beilleszkedni a csapatba. Miután Szalai Ádám már nincs velünk, a klasszikus középcsatár szerepére Ádám Martin mellett ő jöhet szóba. Azt is értékelni fogjuk, hogy tudunk-e hamis kilencessel játszani, mint tettük ezt Angliában, ahol Sallai Roland töltötte be ezt a szerepet. Szóval meg kell néznünk Németh Andrást, mert egyelőre amiatt is van bennünk kérdőjel, hogy keveset játszik a klubjában.”

MARCO ROSSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A NOVEMBERI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEKRE
KAPUSOK:
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Budapest Honvéd), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
VÉDŐK: Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich – Svájc), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (ZTE FC), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce FK – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Baráth Péter (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (AC Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Callum Styles (Millwall FC – Anglia), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC), Dzsudzsák Balázs* (Debreceni VSC)
TÁMADÓK:
Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kalmár Zsolt (DAC 1904 – Szlovákia), Németh András (KRC Genk – Belgium), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország)

*Dzsudzsák Balázs a Luxemburg elleni mérkőzés után, a görögök elleni hazai mérkőzésre csatlakozik a kerethez.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

November 17., csütörtök
20.00:
Luxemburg–Magyarország
November 20., vasárnap
20.15:
Magyarország–Görögország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik