Válogatott: nekünk, játékosoknak más élmény volt a müncheni meccs – Szalai Attila

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.09.23. 10:18
null
Szalai számára csalódás lenne a kiesés az A ligából (Fotó: Török Attila)
A magyar labdarúgó-válogatott és a török első osztályú Fenerbahce védője, Szalai Attila a molcsapat.hu-nak adott interjújában idézi fel a tavaly nyári emlékeket, valamint beszélt az előttünk álló két meccsről is.

Szalai Attila elmondta, ami a Nemzetek Ligájában történt, az álomszerű, de keményen megdolgoztak érte.

„Szívünk-lelkünk benne van ebben az eredményben, és nemcsak a Nemzetek Ligája, hanem már az Európa-bajnokság hasonlóan brutális csoportjában elért eredmények is azt bizonyítják, hogy akarattal, hittel és szervezettséggel bármire képesek lehetünk.”

A német válogatott játékosa, Joshua Kimmich is elismerően beszélt a mieinkről az esti találkozó előtt, erről Szalai azt mondta, jó érzés ilyen dicséreteket kapni, de a magyar csapatnak szervezettnek kell lennie.

„Mindig jó érzés ilyen dicséretet kapni, de már számtalanszor elmondtuk, hogy mivel nekünk nincs kétcsapatnyi világsztárunk, csak akkor tudunk eredményesen szerepelni, ha szervezettek, élesek és kompaktak vagyunk, a taktikai utasításokat tökéletesen betartjuk, és mindig készen állunk rá, hogy kisegítsük a társunkat a pályán. Jó meccset játszottunk a németekkel hazai pályán, de még annál is jobbat az Európa-bajnokságon.”

A tavaly nyári, müncheni Eb-meccs tüske a válogatott játékosainak számára, a védő szerint a szurkolók hamarabb túlléptek a kiesésen.

„Nekünk, játékosoknak azért más élmény volt az a müncheni meccs. A szurkolók a jó teljesítmény látva gyorsabban napirendre tértek afölött, hogy nem sikerült a bravúr, mint mi. Emlékszem, olyan összetörten ültünk az öltözőben a meccs után, mintha kikaptunk volna. Szóval jólesik, hogy a szurkolók értékelik a teljesítményt, de számunkra az a meccs egy jó nagy tüske a körmünk alatt.”

„Lehetne elemezgetni a három ellenfél játékerejét, formációját és stratégiáját, de a mi szempontunkból ennek semmi jelentősége nincs. Olyan futballisták ellen szereplünk, akik a posztjukon a világ legjobbjai, a legnagyobb célokért küzdő klubok játékosai. Teljesen mindegy, hogy melyik erősebb egy hajszállal a másiknál, nekünk mindegyik ellen csak akkor van esélyünk, ha magunkra koncentrálunk és mindent kiadunk, ami bennünk van” – felelte a Sancho becenévre hallgató magyar válogatott védő ara kérdésre, hogy kit tart a legerősebb ellenfélnek.

Szalai büszke arra, hogy ebben a mezőnyben mi vagyunk az élen, és szerinte négy fantasztikus meccset játszott a csapa. Hozzátette, most már csalódás lenne kiesni az A ligából.

Nem akarok rangsorolni a bravúrok között, mindenesetre a bennmaradás nemcsak erkölcsileg lenne fontos eredmény, hanem azért is, mert akkor továbbra is a legjobbakkal szemben csiszolhatnánk a játékunkat, és erre nagy szüksége van a csapatnak.”

A Rapid Wienben nevelkedő védő előtti bal oldali szárnyvédő pozíciójában Nagy Zsolt júniusban remekelt, úgy tűnt, Rossi megtalálta a megfelelő embert a posztra, azonban a Puskás-játékosra sérülés miatt nem számíthat a szövetségi kapitány, ezért (is) vetődik fel a bomba formában lévő Kerkez Milos neve, aki jó eséllyel debütálhat a válogatottban este.

Nagyon jó srác Milos, ráadásul korábban nem is tudtam, hogy van kapcsolódási pontunk, hiszen ő is a Rapid Wien akadémiájáról került ki. Ahogy a csapat többi újoncával, úgy Milossal is gyorsan megtaláltuk a közös hangot, tényleg az érződik mindenkin, hogy kitüntetésnek éli meg a válogatott meghívót. Ez a mi erősségünk, erre fogunk építeni a németek és az olaszok ellen is.

Nem csak a válogatottban. klubjában is alapember (Fotó: Török Attila)
Nem csak a válogatottban. klubjában is alapember (Fotó: Török Attila)

Szalai klubja színeiben is remekel, így nagy meccsterhelésnek van kitéve, a török élvonal és a válogatott mellett az Európa-ligában is rendre lehetőséget kap.

Én, bevallom, ezt szeretem. Imádom, hogy heti két meccset játszunk, márpedig a szezon kezdete óta ez folyamatosan így van. Úgy látom, hogy a csapatra és egyénileg a játékosokra nézve is pozitív hatása van, ahogy a Fener, úgy én magam is jó formában várom az ősz hátralévő részét.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencvárosi TC),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Szappanos Péter(Budapest Honvéd FC)
Védők:Bolla Bendegúz(Grasshoppers – Svájc),Botka Endre(Ferencvárosi TC),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos(LASK – Ausztria),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Mocsi Attila(Zalaegerszegi TE FC),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
Középpályások:Baráth Péter(Debreceni VSC),Kerkez Milos(AZ – Hollandia),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(AC Pisa – Olaszország),Nego Loic(Mol Fehérvár FC),Schäfer András(1. FC Union Berlin – Németország),Styles Callum(Millwall FC – Anglia),Vécsei Bálint(Ferencvárosi TC)
Támadók: Ádám Martin(Ulszan Hyundai – Dél-Korea),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Szalai Ádám(FC Basel – Svájc),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Vancsa Zalán(Lommel SK – Belgium), Varga Kevin(Hatayspor – Törökország)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4.:
MAGYARORSZÁG–Anglia 1–0
Június 7.:Olaszország–MAGYARORSZÁG 2–1
Június 11.:MAGYARORSZÁG–Németország 1–1
Június 14.:
Anglia–MAGYARORSZÁG 0–4
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Szeptember 26., 20.45:
MAGYARORSZÁG–Olaszország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A CSOPORT TOVÁBBI MECCSEI
Szeptember 23.,20.45:Olaszország–Anglia (Tv: Spíler2)
Szeptember 26., 20.45:Anglia–Németország (Tv: Spíler2)

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG42117–3+47
2. Németország4138–5+36
3. Olaszország41215–7–25
4. Anglia4221–6–52
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik