Válogatott: „nagyjából kiválóan” védekezik a két újonc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.28. 08:11
Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány meglepetésre két Vasas-hátvédet is behívott a magyar labdarúgó-válogatott bő keretébe. Osváth Attilára és Hangya Szilveszterre is szélső védőként számít a német szakember, pedig korábban mindketten más poszton játszottak.

Osváth Attila az U20-as világbajnokság előtt lett csak jobbhátvéd, de Hangya Szilveszter sem játszik régen a védelem bal oldalán. Utóbbinak először szokatlan volt a poszt, mert kevesebbet támadhatott, de aztán hozzászokott. Mind a ketten tisztában vannak vele, hogy a modern szélső hátvéd feladata támogatni a támadásokat – mondták el a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

„Nagyjából kiválóan meg tudjuk oldani a védekezést, és tudjuk segíteni a támadásokat, inkább gólpasszokkal, mint gólokkal” – fogalmazott Osváth Attila, akinek Dani Alves a példaképe.

„Elsőre nem szerettem balhátvédet játszani, de most már szívesen futballozom ezen a poszton. Még nem realitás a felnőttválogatottság, ha nem vagyunk benne a bő keretben, akkor sem csüggedünk el, hiszen megyünk Portugáliába az U21-esekkel” – így Hangya Szilveszter, aki nem a Barcelonából, hanem a Real Madridból választott idolt: Marcelo a kedvence.

MAGYARORSZÁG BŐ KERETE FERÖER ÉS GÖRÖGORSZÁG ELLEN
Kapusok:
Bogdán Ádám (Liverpool), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Király Gábor (Haladás), Megyeri Balázs (Getafe)
Védők: Botka Endre (Bp. Honvéd), Bosnjak Predrag (Haladás), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Hangya Szilveszter (Vasas), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan), Lang Ádám (Videoton FC), Leandro (Ferencváros), Osváth Attila (Vasas), Pintér Ádám (Ferencváros), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások: Bódi Ádám (DVSC-Teva), Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Ádám (Ferencváros), Tőzsér Dániel (QPR), Varga József (DVSC-Teva)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Hamburger SV), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik