Válogatott: Motivált, sikeréhes együttes fogadja a magyarokat – Kuntics

Vágólapra másolva!
2020.10.11. 13:21
null
A szerbek elleni NL-meccset Kardos József felkészülési mérkőzésnek tekinti a novemberi Eb-pótselejtező előtt (Fotó: Szabó Miklós)
Vasárnap 20.45-től a szerb válogatott vendégeként lép pályára Magyarország a Nemzetek Ligájában. A Nemzeti Sport Bosnjak Predragot, Kardos Józsefet, Király Gábort és Zoran Kunticsot kérdezte az esélyekről.

 

Bosnjak Predrag  magyar-szerb állampolgár, korábbi egyszeres magyar válogatott: – Biztos voltam benne, hogy nyerünk Szófiában. Ezt arra alapoztam, hogy a meccs előtt beszéltem barátommal, Nikolics Nemanjával, aki elmondta, remek a hangulat a csapaton belül, s dicsérte a szövetségi kapitányt, hogy milyen jó érzékkel válogatta össze a keretet. Természetesen a szerb válogatottat jóval magasabban jegyzett futballisták alkotják, mint a bolgárt, csapategység terén azonban még nem az igazi a társaság, talán mert szinte félévenként cserélődnek a kapitányok. Döntetlent várok a vasárnapi összecsapástól, mert bár remek labdarúgók futballoznak a hazaiaknál, a magyar válogatott egységesebb csapat. Egyébként mindkét válogatott hasonló játékrendszerben futballozik, a szerbek is előszeretettel játszanak három belső védővel s öt középpályással.

Kardos József  korábbi 33-szoros válogatott labdarúgó: – Tetszett a helyzetkihasználás Bulgária ellen, de tapasztalatból mondom: lesznek olyan meccseink is, amikor nem pattan be rólunk a labda, a sorfalon irányt változtató lövésből sem lesz gól, és akkor is meg kell találni a megoldást arra, hogyan lehet megszerezni a győzelmet. Fontos meccs lesz a szerbiai, de a novemberi budapesti pótselejtező még inkább. A kapitány most élesben is megnézhet több játékost, aki eddig kevesebb lehetőséget kapott, kiderül, ki tud úszni a mély vízben, ki kevésbé, tapasztalatszerzésnek nagyon jó lehet a vasárnapi találkozó. Főleg azért, mert nagyon erős csapat ellen nézhetjük meg, mire vagyunk képesek. Azt gondolom, Szerbia erősebb, mint Izland – tesztnek kitűnő alkalom. Ha valaki felajánlaná, hogy egy góllal kikapunk Belgrádban, de eggyel nyerünk Izland ellen, én azonnal igent mondanék.

Király Gábor korábbi 108-szoros válogatott kapus: – Ami nekem a legszimpatikusabb volt a szófiai mérkőzésen: a hozzáállás. Olyan volt, amilyennek egy válogatottnál mindig is lennie kell. Azt várom vasárnap este, hogy Belgrádban is hasonló erényeket mutassanak a srácok. Nyilván a győzelemhez kellenek a pluszok, a jókor szerzett vezető gól vagy éppen Gulácsi Péter két bravúrja, de mindennek az alapja az egységes csapatmunka, amelyről már bizonyságot tett a válogatott. Szófiában nagy volt a tét, de Szerbiában sem lesz kisebb. Ez a nemzet csapata, aki pályára lép, a hazáját képviseli. Sosem szerettem, ha fontos és kevésbé fontos mérkőzésekről beszélt bárki is, itt minden találkozónak tétje van. Az Izland elleni meccs előtt nagyon fontos lenne növelni az önbizalmat, és ezt jó játékkal, jó eredménnyel lehet megtenni.

Zoran Kuntics,  az 1995-ben BL-ben szereplő Fradi korábbi szerb csatára: – Érdekes meccs lesz. Párhuzamosan néztem a magyar és a szerb csapat csütörtök esti pótselejtezőjét, mindkét csapat idegenben jutott tovább. A magyar válogatott szófiai mérkőzése a vezető gólt követően csaknem sima volt, a második gól után nem volt kérdés a továbbjutás, míg a szerb együttes régen látott jó futballal rukkolt elő. Norvégiában kimondottan jó, ötletes támadójátékkal lepte meg az ellenfelet a szerb csapat, öt-hat hatalmas ziccert dolgozott ki. Érdemes megnézni Szergej Milinkovics-Szavics győztes gólját: nagy tétnél is pimasz megoldással emelt a kapuba. Ez is annak köszönhető, hogy a játékosok élvezték a meccset, nem görcsöltek. A jó teljesítmény feldobta a szerb együttest, nagyon pozitív a légkör a nemzeti csapatban, ezért motivált, sikeréhes együttes fogadja a magyarokat – érdekes meccs lesz.

NEMZETEK LIGÁJA, 3. FORDULÓ
VASÁRNAP

B-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT
20.45:
Szerbia–MAGYARORSZÁG, Belgrád (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Oroszország–Törökország, Moszkva

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország226–3+36
2. MAGYARORSZÁG2113–303
3. Törökország2110–1–11
4. Szerbia2111–3–21

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE SZERBIA ELLEN
Kapusok:Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (Paksi FC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
Védők:Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), LangÁdám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások:Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók: Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Babják Bence, Kocsmár-Tóth István(szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) ésSzabó Miklós(fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik