Pintér: Mit lehet tenni két nap alatt? Nagyon sokat!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.21. 16:08
null
Pintér Attila amondó, a kluboknak büszkének kell lenniük válogatott játékosaikra (Fotó: Mirkó István)
A magyar labdarúgó-válogatott Pintér Attila szövetségi kapitány harmadik keretedzésének második napján, Telkiben tartott sajtófélórát. A kapitány mellett több játékos is szóhoz jutott, Vécsei Bálint a Galatasaray és a Juventus érdeklődéséről is beszélt, nyilatkozott Lázár Pál, Holman Dávid, Gyömbér Gábor, Szatmári Lóránd, Lencse László és Orosz Márk is.

„Sokan kérdezték, mit lehet tenni két nap alatt, szerintem nagyon sokat. A védekezéseket, illetve a támadásba való átmeneteket tudjuk gyakorolni. Már van látszatja annak a munkának, amit végzünk, a játékosok próbálják megvalósítani az elképzeléseinket, azt, hogy minél inkább együtt mozgóbb, együtt gondolkodóbb csapatunk legyen” – nyilatkozta Pintér Attila, aki arra is kitért, hogy a februári külföldi edzőtáborozáson már több légiósra is számíthat.

„Vannak akiket elenged a klubjuk, vannak, akiket nem, öt-hat játékos el tud jönni velünk” – mondta Pintér, aki még nem kívánta megnevezni azokat a légiósokat, akikre előre láthatóan számíthat.

„MIT LEHET TENNI KÉT NAP ALATT? NAGYON SOKAT!” – PINTÉR ATTILA SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A kapitány a Four Four Two azon kérdésre nem válaszolt egyértelműen, hogy miként reagált volna arra, ha Egervári Sándor szövetségi kapitány egy évvel ezelőtt hetente összetartásra hívta volna a játékosait, akkor még a Győri ETO-ból.

„Minden egyesületet büszkeséggel kell, hogy eltöltsön, hogy a válogatottban szerepelhetnek a játékosai. Huszonhét éve nem értünk el eredményt, ezért változásra van szükség. Ezzel, azt hiszem, válaszoltam a kérdésre” – mondta ezzel a témával kapcsolatban Pintér Attila.

PINTÉR ATTILA VITÁJA AZ ÚJSÁGÍRÓVAL

A kapitány az utánpótlás-válogatottak témakörében, az ott bekövetkezett változásokról még nem tudott nyilatkozni.

Pintér Attila a törökországi összetartás kapcsán elmondta, kétkapus játékot mindenképpen tervez, ha lesz olyan csapat, amelyikkel meg tudnak egyezni, akkor konkrét ellenféllel szemben is, de ez nem hivatalos edzőmérkőzés lenne.

Az összetartáson a jövőjéről is beszélő Vécsei Bálint láthatóan feldobódott attól, hogy neves kluboknál is szóba került a neve, de semmit sem akart elkiabálni.

„Nagy élmény volt decemberben a Galatasaraynál edzeni, majd a vezetők mondták, hogy a Juventus figyel már fél éve, de semmi konkrétumot nem tudok. Én csinálom tovább a munkámat, ha úgy alakul, akkor továbbra is a Honvédban, és szeretnék minél többet fejlődni. Ha lesz konkrétum a jövőmmel kapcsolatban, akkor a vezetők úgyis szólnak" – mondta a Honvéd játékosa az NSO kérdésére.

„Nagyon nagy megtiszteltetés a meghívó. Két és fél éve stabil tagja vagyok a Honvédnak, és nagyon örülök, hogy most a válogatottnál is itt lehetek" – mondta a keretbe először meghívott Vécsei.

A debreceni Lázár Pál hosszú idő után került vissza a válogatott keretbe.

„Az elmúlt két évben sok minden történt velem, elég mélyre kerültem, de örülök, hogy újra itt lehetek, és haladhatok a céljaim felé" – nyilatkozta Lázár.

A ferencvárosi Holman Dávid klubedzőjét, Thomas Dollt hasonlította össze Pintér Attilával.

„Két új periódus kezdődött az életemben, bekerültem a válogatottba és új edzőm van a Ferencvárosnál. Mindkét szakember hasonló szemléletű, mert mindkettejüknél kiemelten fontos szerepet kap a taktika” – fogalmazott Holman.

A pápai Orosz Márk arról beszélt, örül, hogy megkapta az esélyt a bizonyításra Pintér Attilától, és az NSO kérdésére azt is elmondta, az a célja, hogy jó teljesítményével visszakerüljön a Ferencvároshoz, hiszen Pápán kölcsönben szerepel. Ugyanakkor a Lombardtól is függ a jövője, hiszen a pápaiaknak opciós joguk van a játékjogára, miután a Fradinál egyszer már lemondtak róla azzal, hogy kölcsönadták.

A pécsi Szatmári Lóránd arról beszélt, érzi a kapitány bizalmát, és ha klubjában továbbra is jól teljesít, akkor lát esélyt arra, hogy hosszú idő után először ismét pályára lépjen PMFC-játékos a válogatottban hivatalos mérkőzésen.

A ferencvárosi Gyömbér Gábor az eddigi két összetartáson is részt vett.

„Ezek a napok a taktikai fegyelemről szólnak. A szövetségi kapitány az általa elképzelt taktikát próbálja belénk sulykolni minden héten, hamarosan szerintem mindenki álmából felébresztve is tudja a taktikát, azt, hogy mi a feladata – mondta Gyömbér, aki a korábbi és a mostani munkát hasonlította össze. – Itt még jobban a taktikán van a hangsúly, mint Egervári Sándornál, éjjel-nappal próbálja a fejünkbe vésni a kapitány a taktikát.”

A felcsúti Lencse László szerint ez a meghívó még csak a kezdet lehet a nagyobb cél felé vezető úton.

„Titkon számítottam a meghívóra, mert jól ment a játék, és úgy érzem, ha ezt folytatni tudom, akkor tétmeccsen is lehetőséget kapok” – fogalmazott a Puskás AFC csatára.

KÉT FRONTON KELL BIZONYÍTANIA AZ FTC JÁTÉKOSAINAK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik