Válogatott: „Mintha egy másik sportot űznék” – Schäfer a szurkolók jelenlétéről

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.04. 22:36
A magyar labdarúgó-válogatott Schäfer András góljával 1–0-ra legyőzte Ciprust az újpesti Szusza Ferenc Stadionban felkészülési mérkőzésen. A találkozó után a gólszerző mellett az újonc Hahn János, valamint Szalai Attila nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt.
Schäfer András természetesen örült, hogy újra szurkolók előtt játszhatott (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Schäfer András természetesen örült, hogy újra szurkolók előtt játszhatott (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

„Nagyon örülök neki, hogy gólt szereztem, és hogy megnyertük a meccset – kezdte Schäfer András, aki az ötödik mérkőzésén először volt eredményes a magyar válogatottban. – A tizenegyes kiharcolásánál elsősorban arra figyeltem, hogy ne menjen ki rólam a labda, utána szerencsére sikerült becsapnom a védőt, aki aztán felrúgott. A kapitánynál nagyon fontos, hogy a játékosok labdabiztosak legyenek, próbáltam pontos passzokat adni. Fokozatosan vettük át a játék irányítását. Nehéz volt feltörni a ciprusi védelmet, erre számítottunk is, de a második félidőre feljavult a játékunk, és megérdemelten nyertünk.”

A DAC középpályását arról is kérdezték, milyen érzés volt ismét szurkolók előtt futballozni.

„Teljesen más, mintha másik sportot űztem volna. Köszönjük a biztatást, nagyon jó érzés volt újra ennyi néző előtt játszani” – mondta a 22 éves középpályás.

Schäfer András gólja

Hahn János számára örökké emlékezetes nap marad a mai. Azelőtt, hogy a kezdőcsapat tagjaként bemutatkozott volna a nemzeti együttesben, a délutáni órákban megszületett a kislánya, Sára.

„Felejthetetlen nap ez a számomra. Szürreális volt az egész nap. Kora reggel kaptam a telefont, hogy megindult a szülés, úgyhogy elkéredzkedtem Telkiből a kapitánytól. Nálam volt minden cuccom, ami kell a meccsre, tudtam, hogy benne leszek a keretben. Délután még a hasamon volt a kislányom, aztán jött az SMS, hogy kezdő vagyok – emlékezett vissza a nap korábbi szakaszában történtekre Hahn, majd röviden értékelte a mérkőzést és saját teljesítményét. – Fáradtan jöttem le a pályáról. Minden labdáért harcoltam, próbáltam odaérni a kapu elé. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk.”

Szalai Attila, a Fenerbahce védője összességében elégedetten nyilatkozott.

„Jó mérkőzést játszott a csapat. Tudtuk, hogy Ciprus kellemetlen ellenfél, tisztában voltunk vele, milyen erőt képvisel. Próbálták kihasználni a mögöttünk nyíló területeket, de egy-két szituációtól eltekintve kontroll alatt tartottuk őket, rendben volt a csapatvédekezésünk” – mondta Szalai, aki tudja, az Európa-bajnokságon a ciprusiaknál képzettebb labdarúgókkal kell megbirkózniuk.

„Próbálunk a legjobb tudásunk szerint felkészülni, és mindent megteszünk majd ellenük. Tudjuk, milyen kvalitású játékosokkal szemben lépünk majd pályára. Mindenki nagyon várta már a szurkolók visszatérését, fantasztikus, leírhatatlan érzés, hogy ilyen hangulatot teremtettek” – tette hozzá Szalai Attila.

A magyar válogatottra kedden újabb felkészülési mérkőzés vár, Írország érkezik a Szusza Ferenc Stadionba.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–CIPRUS 1–0 (1–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 10 000 néző. Vezette: Jug (szlovén)
Magyarország: Gulácsi (Dibusz, a szünetben) – Botka, Lang (Orbán, 60.), Szalai A. – Lovrencsics G. (Bolla, 60.), Kleinheisler (Nego, a szünetben), Sigér (Nagy Á., 79.), Schäfer, Varga K. – Hahn (Nikolics, 60.), Holender. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Ciprus: Mihail – Karo (Andreu, 78.), Szotiriu, N. Joannu – Avraam, Kasztanosz (Kiriaku, 63.), Artimatasz (Gogic, 71.), Pszaltisz (Panajotu, 71.) – Pittasz, Hrisztofi (M. Elia, 63.), Papulisz (Loizu, 71.). Szövetségi kapitány: Nikosz Kosztenoglu
Gólszerző: Schäfer (36.)

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik