Válogatott: Ricardo Moniz érkezésének köszönhetem a legtöbbet – Mocsi Attila

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.19. 17:49
A magyar válogatott hétfőn látott munkához a pénteki németországi, illetve jövő hétfői hazai, Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzések előtt. Az edzőtáborban Varga Kevin és az újonc Mocsi Attila nyilatkozott az újságíróknak.
Varga Kevin és Mocsi Attila 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)
Varga Kevin és Mocsi Attila A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)

You can read the interviews in English here!

MOCSI ATTILA

– Melyik csapat ellen debütálna szívesebben?
– Teljesen mindegy, először meg kell dolgoznom a játékpercekért, bizonyítanom kell a szövetségi kapitánynak, hogy erre lehetőséget kapjak. Először kemény munkát kell belefektetnem ahhoz, hogy megkapjam a bizalmat.

– Egy évvel ezelőtt a Haladással a Budafok ellen készült NB II-es mérkőzésre, most pedig a válogatottnál a németek és az olaszok ellen hangol. Hogy foglalná össze az elmúlt egy évet?
– Nagyon keményen dolgoztam, mindig lépésről lépésre szerettem volna haladni. Amikor az NB II-es Haladásban játszottam, az volt a célom, hogy az NB I-be kerüljek. Az NB I-ben az volt a célom, hogy a válogatottba kerüljek. Ez egy újabb lépcsőfok a pályafutásomban, nagyon örülök neki, hogy itt lehetek, szeretném kiélvezni ezt a pillanatot.

– Miben tudott az elmúlt időszakban fejlődni, ami válogatott meghívót ért, és hogyan értesült róla?
– Mindenben előreléptem, de talán Ricardo Moniz érkezésének köszönhetem a legtöbbet, hiszen azóta elhiszem, hogy én is jó játékos vagyok, hogy fel tudok nőni a feladathoz a válogatott szinten is, nemzetközi szinten is. Ezt még bizonyítanom kell, de azért dolgozom, hogy megálljam a helyem, de talán ebben léptem előre a legtöbbet.

– Mi a legfontosabb útravaló, amit Ricardo Moniztól, vagy bárki mástól kapott?
– Ricardo Moniztól azt, hogy én legyek a legjobb, hozzak ki mindent magamból, élvezzem ki a pillanatot, és ugyanolyan játékot játsszak, mint amilyet ő vár el tőlem Zalaegerszegen. Szüleim kisfalusi életet élnek, ők is mondták, hogy élvezzem ki ezt a pillanatot, mert keveseknek adatik meg ez, ők nagyon izgulnak értem.

– Említette a szüleit, milyen érzés, hogy feltette a térképre Lakszakállast?
– Nagyon jó, de nemcsak Lakszakállast, hanem egész Felvidéket is képviselem a válogatottban, és igyekszem a legjobb teljesítménnyel képviselni őket.

Mocsi Attila az új válogatott mezben (Fotó: Török Attila)
Mocsi Attila az új válogatott mezben (Fotó: Török Attila)

VARGA KEVIN

– Milyen érzésekkel tölti el, hogy ismét a válogatott keretbe került?
– Nagyon nagy boldogság. Eseménydús nyár van a csapat mögött, bízom benne, ha lehetőséget kapok, én is hozzá tudok járulni a csapat teljesítményéhez.

– Hogy élte meg a válogatott nyári sikereit?
– Az egyik szemem sírt, a másik nevetett. Nyilván sokkal nagyobb volt a boldogság, mint a szomorúság. Nekem is óriási élmény volt ezt a tévé előtt átélni, ugyanakkor az emberben ott van, hogy milyen jó lett volna ott lenni a csapattal, hiszen el tudom képzelni, mi lehetett a pályán és a pályán kívül is, milyen volt a hangulat az edzőtáborban, úgyhogy bízom benne, ez a két mérkőzés is hasonlóan sikeres lesz.

– Hogyan értékeli az idénye eddigi részét, hogyan sikerült a felkészülése, eddig mit sikerült megvalósítania a pályán a Hataysporban?
– Mivel viszonylag későn érkeztem a klubomba, az alapozás ki is maradt. Az első mérkőzés előtt kétheti edzésmunka volt a lábamban, ezért fokozatosan kaptam meg a lehetőséget. Mostanában már többet játszom, jó erőben érzem magam. Az idény elejéről beszélünk, nem úgy kezdtük a bajnokságot, ahogy szerettük volna, sok változás volt most a csapatomnál, edzőváltás is volt, ezért kicsit kesze-kusza a helyzet, de jó erőben érzem magam, és akármennyi lehetőséget is fogok kapni, úgy érzem, tudok segíteni a csapatnak.

– Két nehéz mérkőzés vár ránk, az eddigi szereplésünk csupa meglepetés a Nemzetek Ligájában. Lesz újabb meglepetés?
– Remélem, lesz meglepetés. Ismét két bivalyerős ellenfél vár ránk, de egyik sem fog lenézni minket, biztos vagyok benne, hogy a legjobb formájukat hozzák ellenünk. Mi magunkra koncentrálunk, száz százalékig betartjuk, amit a szövetségi kapitány kér, és azt a csapategységet visszük a pályára, ami eddig jellemezte a válogatottat.

– Legutóbb novemberben volt a keret tagja, milyen a hangulat összehasonlítva az akkorival?
– A hangulat itt mindig remek, ez az egyik alapköve a válogatott jó szereplésének. Szinte mindenki mindenkivel jó barátságot ápol. Ez nem nagyon jellemző klubszinten, ott nagyobb is a jövés-menés, nem egy nemzetből érkeznek a játékosok, de itt nagyon jó az összhang, olyan, mintha a legjobb barátai közé érkezne az ember.

– Mit szól a nagy érdeklődéshez a csapat iránt? Csaknem kétszázezer fős jegyigénylés érkezett.
– Ez elképesztő visszajelzés arra, hogy mennyien követik a magyar labdarúgást, mennyi embernek a szívügye ez. Jó úton jár a válogatott, nem azért szeretnének kijönni az emberek, hogy láthassák az olasz válogatott játékosait, hanem azért, mert testközelből szeretnék megélni azt, amit a nyáron is sikerült.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (LASK – Ausztria), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Zalaegerszegi TE FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (AC Pisa – Olaszország), Nego Loic (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (FC Union Berlin – Németország), Styles Callum (Millwall FC – Anglia), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Varga Kevin (Hatayspor – Törökország)

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA
3. CSOPORT

5. FORDULÓ
Szeptember 23., péntek
20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Olaszország–Anglia

6. FORDULÓ
Szeptember 26., hétfő
20.45: MAGYARORSZÁG
–Olaszország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Anglia–Németország

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7–3 +4 7
2. Németország 4 1 3 8–5 +3 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2 5
4. Anglia 4 2 2 1–6 –5 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik