A ZTE sportigazgatójával, Sallói Istvánnal először arról beszélgettünk: hogyan viselték a klub fiatal játékosai, Demjén Patrik, Szánthó Regő és Gergényi Bence, hogy a koronavírus miatt lemaradtak az U21-es Európa-bajnokságról.

„Mindannyian nagyon készültek az Eb-re, de két héttel a keret találkozása előtt mind a hárman vírusosak lettek, emiatt az orvos nem engedte a csatlakozásukat. Mindnyájukat nagyon megérintette, hogy nem tudtak az Eb-n részt venni. Nagyon készültek rá egész évben, sokat beszéltünk velük erről. Amellett, hogy az embernek van egy hazafias érzése, és a válogatottban mindig nagy dolog játszani, az U21-es Eb-re ritkán jut ki a magyar csapat, sajnos. Nagyon szerettek volna ott lenni. Úgyhogy sokat kellett velük beszélni az orvosi stáb döntése után, nyugtatni kellett őket és motiválni, hogy próbáljanak túllépni ezen a dolgon. Fiatal srácokról van szó, nagy veszteségként élték meg, nehezen engedték el.”

Ezután a felnőttválogatott került terítékre: Sallói szerint Marco Rossi munkássága a csoda kategóriába esik, az együttes szereplése szenzációs, s videónkban azt is elárulja, mit tart a szövetségi kapitány egyik legzseniálisabb húzásának. Megtudjuk, hogy lát-e esélyt zalaegerszegi játékosra az Európa-bajnokságon, illetve megtippeli, hogyan szerepelhet a torna legnehezebb csoportjában a magyar csapat.

Sallói Istvánnal egy nappal korábban Waltner Róbert vezetőedzőről is beszélgettünk