Válogatott: Minden egyes kerethirdetést csalódásként éltem meg – Vadócz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.04. 18:27
Fehéroroszországgal, majd a világbajnokságra készülő Ausztráliával játszik a héten felkészülési mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott. Az összetartás első napján a hosszú idő után ismét kerettag Vadócz Krisztián, valamint a 17 éves Szoboszlai Dominik válaszolt az újságírók kérdéseire a sajtótájékoztatón. 
Szoboszlai Dominik és Vadócz Krisztián vett részt a sajtótájékoztatón – a galéria megnyitásához kattintson a képre! (Fotó: Tumbász Hédi)
Szoboszlai Dominik és Vadócz Krisztián vett részt a sajtótájékoztatón – a galéria megnyitásához kattintson a képre! (Fotó: Tumbász Hédi)

Vadócz Krisztián legutóbb 2011 októberében lépett pályára a magyar válogatott színeiben a finnek elleni Eb-selejtezőn. Pintér Attila még meghívta a keretébe, de Dárdai Pál, majd Bernd Storck nem számított rá. A hongkongi Kitchee SC középpályására azonban Georges Leekens felfigyelt.

„Nagyon jó érzés volt, hogy meghívtak, az első gondolatom az volt: végre! Rengeteg idő telt el, minden egyes kerethirdetéskor csalódottan éltem meg, hogy nem vagyok ott a névsorban. Most kell bizonyítanom, azon leszek, hogy bent ragadjak a válogatottban. Nemcsak a hongkongi liga, hanem az elmúlt tizenöt-tizenhat év a profi futballban felkészített arra, hogy versenyképes legyek. Jó csapatban játszhattam az elmúlt évben, de emellett magamat is fitten tartom, és motiváltan, így jó időben kaptam meghívót. Messziről jöttem, régóta készülök erre, meg akarom mutatni, hogy helyem van a csapatban.”

Vadócz beszélt a jövőjéről és aktuális posztjáról is.

„Rég volt, amikor védekező középpályást játszottam, az elmúlt néhány évben inkább a támadást segítem, és sok fejes gólt is szerzek. De a kapitány majd elmondja, milyen poszton számít rám a válogatottban. A szerződésem lejárt, még nem tudom, hol folytatom – a válogatott után foglalkozom a megkeresésekkel.”

Szoboszlai Dominik akkor sem lesz elkenődve, ha ezúttal nem léphet pályára egyik felkészülési mérkőzésen sem.

„Egyszer már lehetőséget kaptam arra, hogy keretben legyek, most megint itt vagyok. Nem voltam elkeseredve amiatt, hogy akkor nem játszottam, hiszen tizenhat éves voltam. Ha most sem kapom meg a lehetőséget, akkor sem leszek csalódott, hiszen van még időm, de ha lehetőséget kapok, akkor azzal élni fogok.”

A Red Bull Salzburg középpályása jövőjével kapcsolatban elárulta: vannak érdeklődők, de nem tervez klubot váltani a közeljövőben. „Néhány csapat érdeklődik irántam, de én jól érzem magam Salzburgban. Először tökéletes évet kell lehúznom a felnőttcsapatban az első ligában, utána lehet klubváltásról szó.”

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ VÁGATLANUL MEGNÉZHETŐ AZ ALÁBBI VIDEÓN

A VÁLOGATOTT JÚNIUSI PROGRAMJA
Június 6. (szerda), 19.00, Breszt:Fehéroroszország–MAGYARORSZÁG
Június 9. (szombat), 17.30, Budapest, Groupama Aréna:MAGYARORSZÁG–Ausztrália

A MAGYAR VÁLOGATOTT SZŰKÍTETT KERETE
KAPUS: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
VÉDŐK: Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien – Kína), Hegedűs János (Puskás Akadémia FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szabó János (Paksi FC), Tóth Bence (Videoton FC), Vinícius (Videoton FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton FC), Szoboszlai Dominik (FC Liefering – Ausztria), Vadócz Krisztián (Kitchee SC – Hongkong), Varga József (Videoton FC)
TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Kevin (Debreceni VSC), Varga Roland (Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik