Válogatott: Megtisztelő, hogy Rossi kikéri a véleményem – Laczkó

Vágólapra másolva!
2021.11.03. 12:33
null
Laczkó Zsoltnak megtiszteltetés, hogy Rossi kikéri a véleményét (Fotó: Török Attila)
Ahogy arról beszámoltunk, az MLSZ augusztusban bejelentette, hogy a 2019-ben visszavonuló Laczkó Zsolt lett a magyar labdarúgó-válogatott pályaedzője. Az M4 Sport szerdán megjelenített egy interjút, amelyben a korábbi magyar válogatott játékos többek között a feladatairól és a Marco Rossival való kapcsolatáról is beszélt.


A magyar válogatott szövetségi kapitányát már régebb óta ismeri Laczkó Zsolt, hiszen 2017-ben a Marco Rossi által irányított Budapest Honvéd játékosa volt.

„Ő a Honvéd edzője volt, én még Olaszországban játszottam, de itthon már akkor is sokszor találkoztunk, beszéltünk. Aztán amikor hazaérkeztem Magyarországra, akkor több olyan átigazolási időszak is volt, amikor megkeresett, sőt olyan is volt, amikor megegyeztünk, ám én az utolsó pillanatban máshova mentem – ezt korrekt módon elfogadta. Egy évvel később aztán összehozott minket a sors, a Honvédhoz igazoltam. Nem játszottam sokat, sérülések hátráltattak, de a klub életében nagyon szép és sikeres időszak volt. Marcóék munkája már ekkor is látszódott, minden játékost tudtak motiválni, rendszerbe illeszteni. Lehetett látni a játékosokon, hogy többet akarnak, Marcóék pedig ezt kihajtották belőlünk. A klub és Marco egymásra talált” – idézte az M4 Sport Laczkó Zsoltot, aki hozzátette, később többször beszéltek az olasz szakemberrel, majd jött a megkeresés, hogy csatlakozhat a nemzeti együttes szakmai stábjához.

A 22-szeres válogatott exjátékos azt is elmondta, hogy a pályaedzői munkakör többrétű, többek között segít a kapcsolattartásban, az edzések és gyakorlatok összefogásában, valamint az elemzések elkészítésében.

„Nagyon megtisztelő, hogy Rossi megkérdezi a véleményemet. Kezdő edzőnek gondolom magam, de az elmúlt három évben nagyon sokat tanultam és folyamatosan tanulok. Nekem ez a legjobb visszajelzés, hogy egy ilyen komoly edző kikéri a véleményem” – mondta Laczkó, hozzátette, nagyon jó és rossz edzőkkel is dolgozott már. Az interjúban a magyar szakemberek közül kiemelte Kaszás Pált, Zoran Kunticsot, ifjabb Albert Flóriánt, Róth Antalt, Gellei Imrét és Herczeg Andrást is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik