Válogatott: Megszakadnék érte ujj nélkül is – Donnarumma

Vágólapra másolva!
2022.06.08. 09:11
Gianluigi Donnarumma kisebb sérüléssel védett, Leonardo Spinazzola lábai még fáradékonyak a hosszú sérülés után, az elszalasztott gólszerzési lehetőségekért a jó védekezéssel vigasztalják magukat – íme, néhány olasz labdarúgó nyilatkozata a kedd esti, 2–1-es hazai győzelmet hozó Olaszország–Magyarország Nemzetek Ligája-csoportmérkőzés után.
Egyes mez, csapatkapitányi karszalag: Gianluigi Donnarumma kedvenc kellékei (Fotó: AFP)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Egyes mez, csapatkapitányi karszalag: Gianluigi Donnarumma kedvenc kellékei (Fotó: AFP) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

„Nehéz időszak van mögöttünk, tudtuk, hogy sok mindenen változtatnunk kell, és szükség van fiatalításra is – értékelt a csapatkapitányi karszalagot viselő Gianluigi Donnarumma. – Nem szólhatunk egy rossz szót sem az érkező ifjakra, hiszen pontosan olyan hozzáállással vetették magukat a küzdelembe, amilyet a nemzeti mez megkövetel. Ami pedig a csapatkapitányi karszalagot illeti, amelyet ráadásul az egyes számú mezben viselhettem… hihetetlen, milyen érzelmek öntik el az embert, alig találok szavakat. Megszakadnék érte ujj nélkül is (Donnarumma kisebb ujjsérüléssel védett – A szerk.). Köszönettel tartozom az orvosi stábnak, hogy nem kellett kihagynom ezt a meccset. Minden vágyam, hogy nagyon-nagyon hosszú ideig őrizhessem a válogatott kapuját.”

„Az argentinok elleni visszatérésem elsöpörte minden félelmemet, ezen a meccsen pedig már nagyszerűen éreztem magam. Nem volt bennem idegesség, minden oké nyilatkozta a tavalyi Eb-n súlyosan megsérülő, kilenc hónapot kihagyó, a válogatottba a dél-amerikaiak ellen visszatérő Leonardo Spinazzola. – A pályán töltött utolsó húsz percemet a lábaim már nehezebben bírták, de az előzmények ismeretében ez normális. Minél többet játszom majd, annál jobb leszek. A fiataljaink pörögtek a mai meccsen, nem volt más dolgunk, mint követni őket.”

„Elégedett vagyok a teljesítményünkkel – fogalmazott Matteo Politano. – Nem volt könnyű a feladatunk, mert a magyarok jól futballoztak, és egy pillanatra sem adták fel. Barella nagyszerű gólja átírta a meccs addigi feszes forgatókönyvét, a folytatásban akár több gólt is rúghattunk volna, és amikor az kellett a három pont megőrzéséhez, hogy csapatszinten a védekezésre helyezzük a hangsúlyt, azt is jól oldottuk meg.”

„A minap a magyarok legyőzték az angolokat, jól játszottak az Európa-bajnokságon is, tisztában voltunk tehát azzal, hogy jó csapattal lesz dolgunk, meg hát válogatott szinten minden meccs nehéz – értékelt Alessandro Bastoni, az olaszok középső védője. – Bizonyítottuk, hogy egységesek vagyunk, tudunk csapatként küzdeni, ez jó jel. Sok lehetőségünk volt, hogy belőjük a harmadik, a negyedik gólt, sajnos nem tettük meg, de végül is jó védekezéssel képesek voltunk megőrizni a minimális előnyt.”

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. CSOPORT

2. FORDULÓ

OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–1 (2–0)

Cesena, Dino Manuzzi Stadion, 22 000 néző. Vezette: Schärer (svájci)
OLASZORSZÁG: Donnarumma – Calabria, G. Mancini, Bastoni, Spinazzola (Dimarco, 75.) – Lo. Pellegrini (Locatelli, 66.), Cristante, Barella (Tonali, 84.) – Politano (Belotti, 75.), Gnonto, Raspadori (Zerbin, 84.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego (Fiola, 58.), Nagy Á. (Styles, 58.), Schäfer (Vancsa, 87.), Nagy Zs. (Bolla, 81.) – Sallai R., Szoboszlai – Szalai Á. (Ádám, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Barella (30.), Lo. Pellegrini (45.), ill. G. Mancini (61. – öngól)

A TALÁLKOZÓ ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI!

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország2113–2+14
2. MAGYARORSZÁG2112–2 03
3. Németország222–2 02
4. Anglia2111–2–11

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik