Válogatott második félidők: elemezzük a parádés javulást

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.08.07. 00:17
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

• 2021-ben egy félidős csapat volt a magyar labdarúgó-válogatott. Hiába vezetett a találkozók többségén Marco Rossi együttese, a szünet utáni eredményesség csapnivaló lett. Miközben 2021 első tizenkét fellépésén az első félidőkben gólt sem kapott, a második játékrészekben tizenhetet. Az ősz második felében kicsit változott a kép, de sajnos ezek a meccsek a vb-re jutás szempontjából nem sokat jelentettek. 2022-ben hat mérkőzésen vagyunk túl: négy „győzelem”, két „döntetlen”, hat rúgott gól és nulla kapott a második félidős mérleg. Az okokat elemezzük.
• 2021-ben egy félidős csapat volt a magyar labdarúgó-válogatott.
Hiába vezetett a találkozók többségén Marco Rossi együttese, a szünet utáni eredményesség csapnivaló lett. Miközben 2021 első tizenkét fellépésén az első félidőkben gólt sem kapott, a második játékrészekben tizenhetet. Az ősz második felében kicsit változott a kép, de sajnos ezek a meccsek a vb-re jutás szempontjából nem sokat jelentettek. 2022-ben hat mérkőzésen vagyunk túl: négy „győzelem”, két „döntetlen”, hat rúgott gól és nulla kapott a második félidős mérleg. Az okokat elemezzük.

• A Nyizsnyij Novgoroddal egy év után szakító Kecskés Ákosnak vonzó volt a LASK négy évre szóló ajánlata, mert olyan klubhoz írt alá, amelyben nagy lehetőségek rejlenek. Ígéretes a jövőkép, és az is az ínyére van, hogy jelentős célokért küzdhet a csapattal.  A Hódmezővásárhelyről induló 26 éves futballista – kétéves újpesti kölcsönjátékkal megszakítva – tizenkettedik éve légiós, megjárta Olaszországot, Lengyelországot, Svájcot, a héten pedig Oroszországtól vett búcsút, hogy Ausztriába, a Duna partján fekvő Linzbe költözzön.

• Jelentős fiatalításba kezdett két éve az Érd NK NB I-es női kézilabdacsapata, amely az előző évadban épphogy benn maradt az élvonalban. A narancs-feketék továbbra is bizalmat szavaznak a fiataloknak, idén azonban lehetőség szerint nem hagynák az utolsó fordulóig izgulni a szurkolókat. Horváth Roland, az érdiek vezetőedzője szerint az ismét jelentős átalakuláson áteső társaság két-három év múlva alkothat majd ütőképes együttest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik