Válogatott: Leekens kontra Storck, a belga „csodacseréje” döntött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.31. 13:00
Mint azt megírtuk, Georges Leekens lett a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, s egyben Bernd Storck utódja. Noha ezt kevesen tudják, a két szakembernek a múltban már „volt szerencséje” egymáshoz.

Ez a bizonyos találkozás 2010 októberében történt, amikor Leekens még a belga válogatottat irányította, míg Storck Kazahsztán szövetségi kapitányaként tevékenykedett.2010 októberében történt, amikor Leekens még a belga válogatottat irányította, míg Storck Kazahsztán szövetségi kapitányaként tevékenykedett.

A két csapat Európa-bajnoki selejtezőn találkozott Asztanában, az Asztana Arénában. A mérkőzést Leekens gárdája nyerte meg 2–0-ra, a belga kapitány ráadásul a félidőben húzott egy váratlant, s az akkor még csak óriási tehetségnek számító Romelu Lukaku helyére beküldte a Belgium nemzeti együttesében akkor debütáló Marvin Ogunjimit, aki „hálája jeléül” az 52., majd a 70. percben is betalált, amivel a belgák begyűjtötték a három pontot.

Storckot egyébként néhány nappal később menesztették a kazah kispadról, így a selejtezősorozat visszavágóján már nem ő irányította az együttest. A belgák a csoportjuk harmadik helyén zártak a németek és a törökök mögött, míg a kazahok az utolsó helyen végeztek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik