A második részből kiderül, kire gondolt az egyenlítésnél Loic Nego (Fotó: Szabó Miklós)

 

A férfi A-válogatott Eb-kvalifikációjának emléket állító „A legszebb ajándék” című 2. részben Marco Rossi, Gulácsi Péter, Nagy Ádám, Nikolics Nemanja, Nego Loic, Szoboszlai Dominik és Szalai Attila beszél az Izland elleni győzelemről és a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságról.

 
Videó: íme, Szalai Ádám öltözői beszéde az Izland elleni meccs előttről!

Az első rész december 22-én, 19 órakor debütált az MLSZ TV Youtube-csatornáján. A meccsnapi készülődésnek, Szalai Ádám megindító csapatkapitányi beszédének, a film a félidei legfontosabb pillanatoknak köszönhetően betekintést nyújt az Izland elleni mérkőzés színfalak mögötti történéseibe. Az első rész végére pedig az is kiderült, ki nevezte az Eb-kvalifikációt a legszebb ajándéknak. 

A második rész december 29-től tekinthető meg. Ebből kiderül, hogy kire gondolt Nego Loic, az egyenlítő gól szerzője, amikor lövése áthaladt a gólvonalon, magára nézve milyen következtetéseket vont le a mérkőzés után Nagy Ádám, hogy élte meg a kijutást Gulácsi Péter egy olyan hibát követően, amely egy olyan rutinos kapussal, mint ő egy pályafutás alatt általában csak egyszer esik meg. Mellettük természetesen a mérkőzést otthon néző, a koronavírussal is harcoló Marco Rossi valamint Szoboszlai Dominik, Szalai Attila, Nikolics Nemanja és Kalmár Zsolt is beszél arról, mit jelent pályafutásában az Izland elleni győzelem és Eb-kvalifikáció.

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
A-DIVÍZIÓ, DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–IZLAND 2–1 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Kuipers (holland)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Fiola (Lovrencsics G., 61.), Kalmár (Sigér, 61.), Nagy Á. (Nego, 84.), Szoboszlai, Holender (Nikolics, 72.) – Szalai Á. (Könyves, 84.), Sallai R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi (a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált kapitányt segítője, Cosimo Inguscio helyettesítette a kispadon)
IZLAND: Halldórsson – Pálsson, R. Sigurdsson, Árnason, Magnússon – J. Gudmundsson (Bödvarsson, 73.), Sigurjónsson (Ingason, 87.), Gunnarsson (Skúlason, 83.), B. Bjarnason – G. Sigurdsson, A. Finnbogason (A. Gudmundsson, 73.). Szövetségi kapitány: Erik Hamrén
Gólszerző: Nego (88.), Szoboszlai (90+2.), ill. G. Sigurdsson (11.)