Kalmár Zsolt gólt szerzett a 100. szlovákiai bajnoki meccsén (Fotó: Lelkes Ernő)

 

„Úgy érzem, nem fogok meghívót kapni, hiszen nem játszottam olyan sok meccset, a bokasérülésem is két hetet kivett, három meccsen nem tudtam pályára lépni. Úgy érzem, még nem vagyok százszázalékos állapotban, hogy olyan teljesítményt nyújtsak a válogatottban, amilyet a szövetségi kapitány elvár” – mondta Kalmár Zsolt az M1-nek.

Kalmár a válogatott mérkőzések miatti két és fél hetes szünetet is arra próbálja kihasználni, hogy még jobb állapotba kerüljön. „Remélem, novemberben már olyan formában leszek, hogy megérkezik a válogatott meghívó” – tette hozzá.

A 27-szeres válogatott középpályás még tavaly márciusban, az Andorra elleni vb-selejtezőn szenvedett súlyos térdsérülést, és júliusban 16 hónapnyi kényszerszünet után tért vissza a DAC-ba.

„Remélem, még sok ilyen gólt fogok szerezni, és megduplázom a meccseim számát – mondta a múlt hétvégi jubileumról a labdarúgó. – Egy játékos számára mindig jó érzés, ha eléri a százas meccsszámot egy klubban. Szerettem volna gólt szerezni ezen a meccsen, szerencsére sikerült.”

Marco Rossi szerdán 14 órai kezdettel tart sajtótájékoztatót, azon hirdet keretet a németek és az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
NEMZETEK LIGÁJA
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
November 17., csütörtök:
Luxemburg–MAGYARORSZÁG
November 20., vasárnap: MAGYARORSZÁG–Görögország