Válogatott: Imádok a magyarokkal, a magyarokért játszani – Willi Orbán

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.12.14. 15:40
null
Willi Orbán nem bánta meg, hogy magyar válogatott lett (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
A Bundesliga téli szünetében a Bild meglátogatta Willi Orbánt, aki megmutatta a német lapnak az otthonát, beszélt arról az edzésmunkáról, amelyet a bajnoki szünetben otthon végez el, a nyaralásáról és a magyar válogatottról is.

A magyar válogatott védő ősszel mind a 15 Bundesliga- és hat Bajnokok Ligája-mérkőzést végigjátszotta az RB Leipzigben, csupán a Német Kupában volt egy félidő, amelyet nem töltött a pályán.

„Kemény tizenöt hét van mögöttem, nem gondoltam volna, hogy ennyire bírni fogom, de úgy tűnik, ahogy öregszem, úgy tudom javítani az erőnlétem – idézi a Bild Orbánt, aki heti kétszer egy órát tölt el otthoni konditermében, hogy azzal is formában tartsa magát. – A futballnak élek, ezért sokat foglalkozom a testemmel. Az évek alatt megtanultam, mire van szüksége a szervezetemnek. Ilyen az életstílusom, mindig sok az energiám. Sohasem leszek otthon ülő típus, még a visszavonulásom után sem.”

A védő 2019 végén súlyos sérülést szenvedett, akkor újra kellett terveznie az otthoni edzésmunkáját is.

„Az a sérülés felborította az életritmusomat, és elgondolkoztatott, min tudnék javítani. Rájöttem, hogy túlzásba viszem az edzéseket, új személyi edzőt alkalmaztam, és sok mindenen változtattunk – árulta el Orbán. – Ami újdonságként bejött, azok a kifejezett sérülésmegelőző gyakorlatok. Az izmaim és ínszalagjaim erősebbé váltak, kisebb a sérülés veszélye.”

Orbán elmondta, melyik portugál legendára néz fel – aki nem Cristiano Ronaldo...

„Pepe lenyűgöző, 39 évesen is játszik a világbajnokságon. Én 2026-ban csak 33 leszek, simán beleférne” – mondta a 37-szeres válogatott Orbán.

Elmondta, a napokban Dél-Afrikába utazik vakációzni, de természetesen az üdülés sem abból fog állni, hogy a tengerparton sütteti a hasát.

„Olyan nincs, hogy két napig nem csinálok semmit. Nem is lenne értelme. Most, hogy nincsenek meccseink, ez a legjobb időszak az izomzat felépítésére” – mondta Orbán, aki első körben azt kérdezte meg a szállodától, hol van a környéken megfelelő konditerem.

Hogy telik az idő, amikor kicsit lassít? „Olvasok. Elsősorban fitnesz témakörben, nagyon jó írások vannak a táplálkozásról.”

A Bild sajnálkozva írta, hogy az U21-es korosztályban még német válogatott felnőttként a magyar nemzeti csapatot erősíti, és hogy ez Joachim Löw hibája, aki sohasem hívta meg, pedig már évek óta a Bundsesliga egyik legjobb védője.

„Egy pillanatig sem bánom, hogy magyar válogatott lettem, pedig egyre több német kérdezi ezt tőlem a válogatott visszaesése miatt. A magyar válogatottnak köszönhetem, hogy ilyen játékos lettem, hogy erre a szintre jutottam. Sokat segített a válogatottbeli tapasztalat. Úgy érzem, tisztelnek ott, kivételes az egymás iránti hűségünk, imádok Magyarországért és a magyar emberekért játszani” – szögezte le Willi Orbán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik