Válogatott: Huszonegy évesen óriási felelősség volt a csapatkapitányi karszalag – Szoboszlai

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.09.25. 16:18
null
Szoboszlai Dominik Olaszország ellen is nyerni szeretne (Fotó: Árvai Károly)
A Nemzetek Ligája A-ligájában a bennmaradást már kiharcoló magyar válogatott Olaszország ellen a csoportelsőséget is megszerezheti – egy döntetlennel is. A találkozó előtt egy nappal Marco Rossi szövetségi kapitány és Szoboszlai Dominik tartott sajtótájékoztatót.


Szoboszlai Dominik
elárulta: nem gondolt bele, hogy a németek ellen szerezte meg az első gólpasszát a válogatottban.

„Nekem minden meccsen az a legfontosabb, hogy segítsem a csapatot és minél eredményesebbek legyünk. De így, hogy pont Szalainak tudtam adni a gólpasszt, még jobban örülök az egésznek.”

Arra vonatkozóan is kapott kérdést, hogy Szalai Ádám éppen neki adta át a csapatkapitányi karszalagot lecserélése után.

„Ez elég nagy megtiszteltetés. Nem az én döntésem lesz, hogy ki legyen az új csapatkapitány. Huszonegy évesen ez óriási felelősség, de nyilván nem fogom azt mondani, hogy nem vállalom el, mert ilyen lehetőség kevésszer jön egy játékos életében. Ha megadatik, akkor nagy megtiszteltetéssel el fogom vállalni, de persze vannak még játékosok, akiknek reális esélyük lehet erre.”

Ezután beszélt arról, hogy a hétfői ellenfelük ellen vívták eddig a legnehezebb meccsüket a Nemzetek Ligájában.

„Ugyanúgy fogunk felmenni a pályára, mint Olaszországban, persze azért egy kicsit nagyobb elánnal, hiszen otthon pályára lépni teljesen más. Nagyon várom már a meccset. Úgy megyünk fel a pályára, hogy győzni szeretnénk, aztán ha abból döntetlen lesz, nem leszek szomorú. De nyerni szeretnénk!”


Marco Rossi szövetségi kapitánytól azt kérdezte a Nemzeti Sport: ő gondolkodott-e már azon, ki lehet Szalai Ádám utódja csapatkapitányként.

„Már azelőtt gondolkoztam ezen, hogy bejelentette a visszavonulását, hiszen jó ideje sejtettük a szándékait. Az biztos, hogy engem senki nem fog befolyásolni ebben a kérdésben. Engem nem érdekel, ki, hol játszik, ebben az országban nincs senki, aki nyomást helyezhetne rám ilyen döntésekben. Akkor hívok be valakit és bízok rá felelősséget, ha biztos vagyok abban, hogy segíti játékával a válogatottat.

Elmondta: több szempontból is különleges lesz számára a hétfői mérkőzés.

„Bejuthatnunk a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe, ami nem is tudom hány évtized után lenne óriási siker az országnak. A másik, hogy egy fontos játékosom utoljára lép pályára. A harmadik pedig, hogy a már most meglévő országos lelkesedés olyan szinten hághat a tetőfokára, amit az ember már önmagáért is szívesen megélne.”

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA, 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4.:
MAGYARORSZÁG–Anglia 1–0
Június 7.: Olaszország–MAGYARORSZÁG 2–1
Június 11.: MAGYARORSZÁG–Németország 1–1
Június 14.: Anglia–MAGYARORSZÁG 0–4
Szeptember 23.:
Németország–MAGYARORSZÁG 0–1
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 5 3 1 1 8–3 5 10
2. Olaszország 5 2 2 1 6–7 –1 8
3. Németország 5 1 3 1 8–6 2 6
4. Anglia5231–7–62
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik