Válogatott: „Óriási lehetőség előtt áll Magyarország”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.07. 06:48
Nagy Ádám, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros középpályása Észak-Írország ellen debütált a magyar válogatottban. Kiválóan szállt be a mérkőzésbe, ám a végén, a szöglet után kapott gólnál ő is hibázott, azaz alakulhatott volna szebben is a bemutatkozása a nemzeti tizenegyben.

„Mi mást mondhatnék? Három pontot várok Feröer ellen – felelte a Nemzeti Sport Online kérdésére Nagy Ádám. – Biztos vagyok benne, hogy mindenki motivált lesz, hiszen óriási lehetőség előtt áll Magyarország. Mindenki apait-anyait belead majd.”Nagy Ádám. – Biztos vagyok benne, hogy mindenki motivált lesz, hiszen óriási lehetőség előtt áll Magyarország. Mindenki apait-anyait belead majd.”

„Minden országban bevett gyakorlat, hogy azok a fiatalok, akik rendszeresen játéklehetőséghez jutnak a klubjukban és egy adott mérce fölött teljesítenek, azokat szépen fokozatosan beépítik az A-válogatottba. Természetesen hízelgő, hogy itt lehetek.”

„Nagyon örülök, hogy jó teljesítménnyel sikerült beszállnom az északírek ellen, de egy kicsit megkeserítette, hogy nem győztes meccsen debütáltam.”

A kapott gólunk

„A szöglet és a gól? Én is hibás voltam benne, ám ezt nem lehet kihegyezni egy emberre. Létszámfölényben játszottunk, lepattant a labda, azt meg kellett volna szerezni. Elindultam kifelé, Kalmár Zsolti is a másik kapufától. Sajnos a lövés pillanatában még egy vonalban voltam a csatárral, így nem lehetett les.”

„Utólag nyilván okosabb az ember: ha ott maradok, lehet, hogy nincs az egyenlítő gól. De továbbmegyek! Ha ott maradok, és máshogy pattan a labda, akkor meg az lett volna a probléma, hogy miért álltam ott. Természetesen gyakoroljuk a szögleteket edzéseken, meg volt beszélve, ki kit fog, ez most így alakult.”

Ez alkalommal nem hátráltatják középpályásainkat sérülések vagy eltiltások, így a sor közepén Elek Ákos, Gera Zoltán és Tőzsér Dániel is bevethető. Ez azonban nem bátortalanítja el Nagy Ádámot.

„Ilyenkor csak úgy gondolkodhat az ember, hogy felkészült legyen, ha kezd vagy be kell állnia. Jöhet sérülés is – amit nem kívánok –, ezért folyamatosan készen kell állni.”

EURO 2016, SELEJTEZŐK
F-CSOPORT, A 9. ÉS 10. FORDULÓ

Október 8.:
Magyarország–Feröer 20.45

Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45

Október 11.:
Görögország–Magyarország 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 8 5 2 1 12– 6 +6 17
2. Románia 8 4 4 7– 1 +6 16
3. MAGYARORSZÁG 8 3 4 1 6– 4 +2 13
4. Finnország 8 3 1 4 7– 8 –1 10
5. Feröer 8 2 6 5–12 –7 6
6. Görögország 8 3 5 2– 8 –6 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik