Válogatott: hat veretlen tétmeccs vendégként – 47 év után

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.04.02. 09:41
null
Marco Rossi elégedett lehet, a legutóbbi hat idegenbeli meccsén nem kapott ki a csapata (Fotó: Árvai Károly)
Azzal, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a vb-selejtezők során San Marinóban és Andorrában sem kapott ki, sőt mindkét meccsen győzött, tovább javította idegenbeli mutatóját – vendégként legutóbbi hat tétmeccsén veretlen maradt, amire az 1970-es évek óta nem volt példa.

A magyar labdarúgó-válogatott legutóbbi hat, vendégként játszott mérkőzése közül egyet sem vesztett el, ötöt pedig meg is nyert – Törökország, Szerbia, Bulgária, San Marino és Andorra ellen győztünk, Oroszországban döntetlent játszottunk – és mind a hat tétmeccs volt. Legutóbb 2019 novemberében Walesben kapott ki vendégként a magyar csapat 2–0-ra.

Hat tétmérkőzést vendégként (az olimpiai selejtezőket, és a semleges pályán játszott meccseket, köztük az 1972-es belgiumi Eb-mérkőzéseket nem számolva) legutóbb 1971 és 1974 között vívott meg veretlenül a magyar válogatott, Illovszky Rudolf szövetségi kapitány időszakában. Az az idegenbeli sorozat az 1971-es, franciaországi Eb-selejtezőn elért 2–0-ss győzelemmel kezdődött, majd Málta, Románia, Svédország, Ausztria és Luxemburg ellen folytatódott (utóbbin már Moór Ede volt a szövetségi kapitány), viszont akkor a hatból „csak” háromszor nyertek Bene Ferencék.

Ha nyáron az Eb-n nem kapnánk ki a németektől sem Münchenben, akkor miden idők egyik legjobb magyar idegenbeli sorozatát mondhatná magáénak Marco Rossi válogatottja.

MARCO ROSSI VÁLOGATOTTJÁNAK NAGY SOROZATA

2020 (Nemzetek Ligája, Eb-pótselejtező)
Szeptember 3.:
Törökország–Magyarország 0–1
Október 8.: Bulgária–Magyarország 1–3– Eb-pótselejtező
Október 11.: Szerbia–Magyarország 0–1
Október 14.: Oroszország–Magyarország 0–0

2021 (vb-selejtezők)
Március 28.: San Marino–Magyarország 0–3
Március 31.: Andorra–Magyarország 1–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik