Válogatott: egy PL-szerződés lehetőségéről nyilatkozott Gulácsi

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.09.09. 16:07
null
Gulácsi Péter a válogatottban (Fotó: Mirkó István)
Gulácsi Péter arra fókuszál, hogy az RB Leipziggel tudjon maradandót alkotni, ugyanakkor a goal.com-nak adott interjúja alapján nem zárná ki, hogy karrierje során még visszatér Angliába, ahol első lépéseit tette meg a profik között. 

 

„Látva, hogy a fiatal Wojciech Szczesny az Arsenalnál vagy David de Gea az Atlético Madridnál meddig jutott, sosem tűnt kizártnak, hogy megkapjam a lehetőséget. Ugyanakkor harmadik számú kapusként nehéz a helyzet, csak akkor van esélyed, ha az előtted lévő két kapussal bármi történik. Sosem szurkoltam azért, hogy megsérüljenek. Pepe Reina pedig olyan magas szinten védett, nagyon nehéz lett volna bárhogy kiszorítani őt” – idézte fel liverpooli éveit Gulácsi a goal.com által szemlézett interjúban.

„Mindennek tetejébe Angliában divat egy idősebb, tapasztaltabb kapust alkalmazni csereként. Innentől kezdve tényleg nehéz volt előrébb lépni” – tette hozzá az Anfield Roadot 2013-ban, Brendan Rodgers kinevezése után nem sokkal elhagyó kapus.

„Amint kinevezték, első dolga volt megvizsgálni a kapusok helyzetét: meg akart tartani harmadikként. Abban az időszakban Pepe elég gyakran volt sérült, így kispadra le is ülhettem 15-16 alkalommal. Az idény után a tanácsadóm leült beszélni Rodgersszel, s jelezte, 23 éves vagyok, a szerződésem pedig az érvényessége utolsó évébe lép. Úgy látta, három egyértelmű lehetőség áll előttem: elhagyom a klubot és valahol máshol első számú kapus leszek, meghosszabbítjuk a szerződésem és két idényre kölcsönadnak, vagy hosszabbítunk és a Liverpool második számú kapusává lépek elő. Rodgers egyértelműen kijelentette, hogy utóbbi két opciót nem tartja reálisnak, ugyanakkor nem akadályozza meg a távozásomat.”

A ma már 31 éves játékos útja előbb Salzburgba, onnan pedig az RB Leipzighez vezetett. S hogy visszatérne-e egy nap a Premier League-be?

„Bár Liverpool a múltam része, nem érzem szükségszerűnek, hogy visszatérjek az Egyesült Királyságba. A családommal boldogok vagyunk Lipcsében, és mindenképpen szeretnék valami maradandót elérni a klubbal. Másfelől a futballban semmit nem lehet kizárni – minden gyorsan meg tud változni. Ezért sem szeretnék elhamarkodott ígéreteket tenni” – tekintett előre Gulácsi Péter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik