Válogatott: Elfogadom, ha így látta a kapitány – Gyurcsó

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2020.11.04. 08:19
null
Gyurcsó Ádám úgy véli, hogy segíthet kivívni az Eb-szereplést (Fotó: Nemzeti Sport)
Elsősorban alázatos munkájának köszönheti Gyurcsó Ádám a behívót, és ha a kapitány úgy dönt, három év után újból pályára léphet címeres mezben.

 

Marco Rossi hétfői kerethirdetése után eldőlt, három visszatérője lesz az Izland elleni Eb-pótselejtezőre, valamint a Szerbia és Törökország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar válogatottnak. Közülük Gyurcsó Ádámot láttuk legrégebben pályára lépni a nemzeti tizenegyben, legutóbb Bernd Storck irányítása alatt 2017. június 9-én, az Andorra ellen 1–0-ra elveszített világbajnoki selejtezőn kapott 71 percet. A Hajduk Splitben légióskodó 18-szoros válogatott támadó ugyan 2018 októberében meghívást kapott Marco Rossitól, a szakember azóta nem számolt a 29 esztendős játékossal. Keddi lapszámunkban a szövetségi kapitány elárulta, a csatár képességeiben eddig sem kételkedett, ám a megfelelő harci szellemet hiányolta belőle.

„Elfogadom, ha így látta a kapitány, ám a hozzáállásom biztosan változott, amit jól szemléltet a spliti helyzetem – mondta lapunknak Gyurcsó Ádám csapata kedd esti edzése után.  – Miután visszatértem a felcsúti kölcsönjátékból, finoman szólva sem vártak tárt karokkal, nem is nulláról, hanem mínusz egyről indultam. Kitartó munkával azonban a csapat egyik legfontosabb játékosává léptem elő, minden mérkőzésen játszottam. Jól kezdtem az idényt, szereztem három gólt és adtam két gólpasszt, ám az elmúlt hetekben várakozáson alul teljesített az együttes, rossz formában vagyunk. Ez nyilván a játékomra is némileg rányomta a bélyegét, de jó állapotban érzem magam, s úgy vélem, a válogatott segítségére lehetek.”

„Bevallom, meglepett a meghívó. Amikor a technikai vezetőnk megkeresett azzal, hogy bekerültem a szűkített keretbe, megkértem, hogy ne viccelődjön velem. Amikor a Puskás Akadémiában jól ment a játék, és talán jobban szem előtt voltam, nem hívtak meg, ezért most kissé váratlanul ért a hír. Egyelőre nem tudom, melyik poszton számít rám Marco Rossi, még nem beszéltem vele. Nem tudom, érdemes-e találgatni, ám ha tippelnem kellene, csatárként vesz számításba. Természetesen a Hajduknál is ki kell vennem a részem a védekezésből, és bár még nem játszottam a válogatottnál szokásos felállásban, szerintem képes lennék megoldani a szélső védő feladatát is. Természetesen az Izland elleni mérkőzés a legfontosabb mindenkinek. Mivel hazai pályán, nézők előtt rendezik a mérkőzést, esélyesek vagyunk. Biztos, hogy brusztolós meccs vár ránk, ám valamilyen úton-módon ki kell jutnunk az Európa-bajnokságra.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Hegedüs Lajos (Paksi FC)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Loic Nego (Mol Fehérvár), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók: Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
EB-PÓTSELEJTEZŐ (NL-RÁJÁTSZÁS)
A-LIGA

Október 8.

Bulgária–Magyarország 1–3
November 12.
20.45:
Magyarország–Izland (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
B-LIGA, 3. CSOPORT
Szeptember 3.:
Törökország–Magyarország 0–1
Szeptember 6.:Magyarország–Oroszország 2–3
Október 11.:Szerbia–Magyarország 0–1
Október 14.:Oroszország–Magyarország 0–0
November 15., 20.45:Magyarország–Szerbia(Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
November 18., 20.45:
Magyarország–Törökország (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország4227–4+38
2. MAGYARORSZÁG42114–3+17
3. Törökország4313–4–13
4. Szerbia4223–6–32
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik