Válogatott: Elértük a válogatottal, hogy nincs lehetetlen küldetés – Szappanos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.29. 07:26
null
Szappanos elárulta, a válogatottnál a taktikai felkészítésen van a nagyobb hangsúly (Fotó: Török Attila)
Sorozatban negyedszer kapott meghívót a magyar válogatottba a Budapest Honvéd kapusa, Szappanos Péter, aki a klub honlapjának adott interjújában beszélt válogatottbeli céljairól és az elmúlt időszakban elért eredményekről.

„Nagyon sokszor hangsúlyoztuk, remek a közeg és kiváló hangulat övezi a válogatottat, ami tudatossággal és eredménnyel is párosul. Ilyen helyzetben könnyebb jó csapatot kovácsolni, amikor az eredmények is jönnek, de ha a másik irányból nézzük, pont emiatt jönnek az eredmények, mert ennyire összetartó a közösség, működik a kémia a játékosok és a stáb között” – emelte ki Szappanos Péter, akit Marco Rossi negyedik alkalommal hívott be a keretbe. A Honvéd kapusa kitért rá, a válogatottban töltött időszak jótékony hatását a hétköznapokban is érzi.

„A nyári győzelmek után elértük azt a válogatottal, hogy nincs lehetetlen küldetés, többször is meg tudtuk mutatni, hogy a világsztárokkal teletűzdelt csapatokkal szemben is van keresnivalónk, ami mutatja, hogy egy remekül összerakott taktikával, jó közösséggel bármelyik csapat legyőzhető. Ha megnézzük a meccseinket, nem nagyon lehet azt mondani, hogy érdemtelenül győztünk vagy szereztünk volna pontot. Gyönyörű eredményt értünk el, eljutottunk oda, hogy a teljesítményünknek köszönhetően megérdemeltek voltak ezek a sikerek” – hangsúlyozta a kapus, aki szerint az elért eredményektől függetlenül sem tartozik a magyar válogatott a topcsapatok közé. Megjegyezte, szerinte kissé félrevezető, hogy a mieinket az első kalapból sorsolják az Eb-selejtezőn, hiszen a nálunk erősebb csapatokat, mint például Angliát vagy Franciaországot a második kalapból húzzák majd ki.
Szappanos a válogatott edzések kapcsán kitért rá, nem rommá hajtva készülnek, inkább a taktikai felkészülésre helyezik a nagyobb hangsúlyt.

„2018 óta Marco Rossi a szövetségi kapitány, tökélyre fejlesztette a csapat játékát, a keret gerince is ugyanaz, így minden egyes játékos álmából felkeltve is tudja, mit kell tennie. Ennek köszönhető, hogy amikor találkozunk, az a feladat, hogy a meccsek között átfésüljük ezeket az elemeket, hogy készen álljunk az adott szituációkra” – húzta alá Szappanos Péter, aki egyelőre nem lépett pályára címeres mezben, de tisztában van vele, hogy akit meghívnak a keretbe, annak bármelyik pillanatban készen kell állnia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik