Válogatott: Egyszerűen nem lehetett más forgatókönyve a meccsnek – Botka

Vágólapra másolva!
2020.11.13. 11:39
null
Botka Endre szerint nem lehetett más a vége (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott Izland elleni győzelmét követően a Ferencváros hátvédje, Botka Endre, valamint a Mol Fehérvár támadója, Nikolics Nemanja értékelték a mérkőzést klubjaik honlapjainak.


„Tudom, hogy 2020-at legszívesebben minden ember kitörölné és elfelejtené, de ezzel a sikerrel talán egy picit hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy a körülményekhez képest valamelyest jobbá tegyük a magyar emberek számára ezt az esztendőt. Nagyon bízom benne, hogy jövő nyáron már nem a járvány lesz a dolgok középpontjában és az emberek visszakapják a megszokott életüket, az Eb-n pedig zsúfolt lelátók előtt léphetünk majd pályára Budapesten, a Puskás Stadionban –
kezdte szavait a fradi.hu-nak a találkozót végigjátszó Botka Endre.

A Ferencváros hátvédje szerint a magyar csapat végig kezében tartotta a mérkőzést, amely nagyban köszönhető volt a koronavírusos szövetségi kapitány, Marco Rossi félidőben megtartott motiváló beszédének.

„Az egész csapaton azt éreztem, még akkor is, amikor hátrányban voltunk, hogy meglesz a kijutás, egyszerűen nem lehetett más forgatókönyve ennek a meccsnek. Az első félidőben volt egy veszélyes szituáció, amikor menteni tudtam, Fityó (Fiola Attila – a szerk.) még időben szólt nekem, így tudtam reagálni. Azon kívül nem sok hasonló helyzete volt Izlandnak. Tisztában voltunk vele, hogy az egész ország nekünk szurkol majd, tudtuk, hogy a jelenlegi helyzetben mindenki a mérkőzést fogja nézni, ezért is szerettünk volna mindenkinek örömet okozni, azokért is játszottunk, akik az egészségünkért dolgoznak.”

A Mol Fehérvár támadója, Nikolics Nemanja a molfehervarfc.hu-nak elmondta, szerinte jót tett a bekapott gól a csapatnak.

„Sajnos nem kezdtük jól a meccset és itt nem is a korai bekapott gólra gondolok, hanem például arra, hogy nem tudtuk úgy kihozni a labdát a saját térfelünkről, ahogy kellett volna, ehelyett olyan játékba kezdtünk, aminek a levédekezésében nagyon erős Izland. Nem találtuk a meccs ritmusát, ráadásul megszerezte Izland a vezetést, ami viszont inkább jót tett nekünk, hiszen 0–1 után kezdtünk el jól futballozni. Szerencsére nem görcsöltünk, sokkal inkább azt éreztem, hogy mindenki felszabadult. Megmutattuk, hogy van karaktere a válogatottnak, az utolsó utáni percig küzdöttünk egymásért és a magyarokért, a szurkolókért. A második félidőben hatalmas volt a labdabirtoklási fölényünk, és úgy érzem, megérdemelten fordítottuk meg a találkozót. Nyilván volt egy kis szerencsénk, amiért azonban sokat tettünk.”

A csatár a 72. percben állt be, majd bő negyed órával később Loic Nego irányába passzolt – a labda végül több Izlandi játékos lábán megpattanva Kári Árnasontól Nikolics fehérvári csapattársa elé került, aki kiegyenlített.

„Az utolsó 20 percben, amikor a pályán voltam, én is megtettem mindent a csapat sikeréért. Boldog vagyok, hogy Loic gólt szerzett, ráadásul az első válogatott gólja ilyen fontos találat volt. Emlékszem, nálam volt a labda, szemben voltam a kapuval, de két izlandi védő is előttem állt, nem igazán tudtam volna kapura lőni, ám ekkor meghallottam Loic hangját, majd felnéztem, és ő remek ütemben érkezett.”

A Vidi támadója arról is beszélt, korábban meg volt róla győződve, hogy a 2016-os volt élete első, és egyben utolsó Európa-bajnoksága, majd kitért a magyar szurkolókra is.

„Hálával tartozom Marco Rossi szövetségi kapitánynak, aki visszahívott, bízott bennem, és megadta a lehetőséget a bizonyításra. Egyetlen dolgot sajnálok, hogy nem lehetett kint csütörtök este 70 ezer magyar szurkoló a Puskás Arénában. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy több millióan nézték a meccset élőben és szurkoltak nekünk, és a góloknál egyszerre ugrott mindenki a levegőbe örömében. Boldogok vagyunk, hogy ebben a nehéz időszakban sikerült egy kis örömet csempésznünk az emberek szívébe.”

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
A-DIVÍZIÓ, DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–IZLAND 2–1 (0–1)
Budapest,Puskás Aréna,zárt kapuk mögött. Vezette:Kuipers (holland)
MAGYARORSZÁG:Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Fiola (Lovrencsics G., 61.), Kalmár (Sigér, 61.), Nagy Á. (Nego, 84.), Szoboszlai, Holender (Nikolics, 72.) – Szalai Á. (Könyves, 84.), Sallai R.Szövetségi kapitány:Marco Rossi(a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált kapitányt segítője, Cosimo Inguscio helyettesítette a kispadon)
IZLAND:Halldórsson – Pálsson, R. Sigurdsson, Árnason, H. Magnússon – J. Gudmundsson (Bödvarsson, 73.), Sigurjónsson (Ingason, 87.), A. Gunnarsson (Skúlason, 83.), B. Bjarnason – G. Sigurdsson, A. Finnbogason (A. Gudmondsson, 73.).Szövetségi kapitány:Erik Hamrén
Gólszerző:Nego (88.), Szoboszlai (90+2.), ill. G. Sigurdsson (11.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

NEGO EGYENLÍTŐ GÓLJA ITT NÉZHETŐ MEG!

SZOBOSZLAI GYŐZTES GÓLJA PEDIG ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik