Válogatott: Dzsudzsák Balázs a magyar gyerekek példaképe – Gustavo Poyet

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.11.19. 18:21
null
A görögök szövetségi kapitánya szerint Dzsudzsák Balázs példakép lehet a magyar gyerekeknek (Fotó: Árvai Károly)
Megtartotta a vasárnapi mérkőzés előtt sajtótájékoztatóját a görög válogatott. Gustavo Poyet szövetségi kapitány Dzsudzsák Balázst és a magyar válogatottat is méltatta. Jorgosz Maszurasz szerint nemzeti csapatunk fejlődése nekik is példaként szolgálhat. 

 

Gustavo Poyet, a görög válogatott uruguayi szövetségi kapitánya így vélekedett.

„Arra számítottunk, hogy mindenki bevethető lesz ezen a felkészülési mérkőzésen, megnézhetünk új játékosokat, akik már az Eb-selejtezőkön a segítségünkre lehetnek. Bízom a játékosokban és abban az üzenetben, amit át szeretnénk nekik adni. Minden adva van ahhoz, hogy élvezzék az év utolsó válogatott mérkőzését. Nekem nem sikerült olyan sokszor az uruguayi válogatottban pályára lépni, mint a magyarban Dzsudzsák Balázsnak. Hosszú karrierje miatt példakép lehet a magyar gyerekek számára.

Emellett beszélt arról is, a Nemzetek Ligája-szereplést látva nem értik, miért nincs ott a magyar válogatott a világbajnokságon. Hazája, Uruguay viszont meglepetést okozhat, amennyiben jól működik a védekezése és fizikailag is jó állapotban lesznek a játékosok, akkor az egyenes kieséses szakaszban is lesz keresnivalójuk. A védelemben játszók viszont kevés lehetőséget kapnak a klubcsapataikban, inkább a középpályások, a támadók világszínvonaluk.

Gustavo Poyet a sajtótájékoztatón (Fotó: Koncz Márton)
Gustavo Poyet a sajtótájékoztatón (Fotó: Koncz Márton)

Jorgosz Maszurasz, a görög válogatott támadója a következőket mondta a mérkőzés előtt.

„Volt néhány gondom a héten, de túltettem magam ezeken, százszázalékos állapotban várom a holnapi mérkőzést. Málta ellen kilencven percen keresztül szenvedélyesen játszottunk a nyilvánvaló hibák ellenére, ezzel az elánnal küzdöttünk az elmúlt hónapokban, és fogunk a magyarok ellen is. A legfontosabb, hogy összpontosítsunk, koncentráljunk, minden játékosnak megvan a maga felelőssége, szeretnénk, ha ez tükröződne a meccsen. Csodálatos stadionban vagyunk, élvezni szeretnénk a hangulatot. Tudjuk, hogy a magyar futball nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, példaként kell, hogy ez álljanak előttünk. Nagyon jól szerepeltek a Nemzetek Ligájában, ez az a szint, ahová mi is el akarunk jutni.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
20.15:Magyarország–Görögország (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Dibusz Dénes(Ferencvárosi TC),Szappanos Péter(Budapest Honvéd),Tóth Balázs(Puskás Akadémia)
VÉDŐK:Botka Endre(Ferencvárosi TC),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila(Zalaegerszegi TE FC),Nagy Zsolt(Puskás Akadémia FC),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország), Szalai Attila(Fenerbahce FK – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Baráth Péter(Debreceni VSC),Csongvai Áron(Újpest FC), Dárdai Pál(Mol Fehérvár),Dzsudzsák Balázs(Debreceni VSC), Kerkez Milos(AZ – Hollandia), Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Schön Szabolcs(Mol Fehérvár), Callum Styles(Millwall FC – Anglia)
TÁMADÓK:
Ádám Martin(Ulszan Hyundai – Dél-Korea),Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok),Kalmár Zsolt(DAC 1904 – Szlovákia), Németh András(Genk – Belgium), Sallai Roland(Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország)

A GÖRÖG VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Vaszilisz Barkasz
(Utrecht – Hollandia),Alexandrosz Paszhalakisz (Olympiakosz Pireusz),Jorgosz Atanasziadisz(AEK Athén)
VÉDŐK: Jorgosz Cavellasz (AEK Athén),Pantelisz Hacidiakosz(AZ – Hollandia), Dimitrisz Jannulisz(Norwich City – Anglia),Panosz Recosz (Olympiakosz Pireusz), Jorgosz Kiriakopulosz(Sassuolo – Olaszország),Lazarosz Rota(AEK Athén), Dimitrisz Gutasz(Sivasspor – Törökország),Dinosz Kulerakisz(PAOK)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:Petrosz Mantalosz(AEK Athén),Andreasz Buhalakisz (Olympiakosz Pireusz), Dimitrisz Kurbelisz(Panathinaikosz), Dimitrisz Pelkasz (Hull City – Anglia), ManoliszSziopisz(Trabzonspor – Törökország),Szotirisz Alexandropulosz(Sporting CP – Portugália),Jannisz Papanikolau(Raków Czestochowa – Lengyelország)
TÁMADÓK:Anasztasziosz Bakaszetasz(Trabzonspor – Törökország),Jorgosz Maszurasz (Olympiakosz Pireusz),Anasztasziosz Duvikasz(Utrecht – Hollandia), Taxiarhisz Funtasz(D. C. United – Egyesült Államok),Anasztasziosz Hacijovanisz (Ankaragücü – Törökország),Fotisz Jannidisz(Panathinaikosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik