Válogatott: Debrecenben büszkék a szerdán gólt szerző akadémistákra

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2020.11.19. 14:20
null
Varga Kevin és Sigér Dávid is a Debreceni Labdarúgó akadémián nevelkedett (Fotó: Balogh László)
A szerdai, Magyarország–Törökország Nemzetek Ligája-mérkőzés (2–0) mindkét gólját korábbi debreceni akadémista szerezte: a jelenleg a Ferencvárost erősítő középpályás, Sigér Dávid és a török Kasimpasa szélsője, Varga Kevin.

A Debreceni Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatóját, Herczeg Andrást kérdeztük a DLA-n pallérozódó két labdarúgóról.

„Nagyon büszkék vagyunk rájuk, a mérkőzés után rengeteg telefonhívást, üzenetet, SMS-t kaptam, amelyben gratuláltak nekünk, amiért nálunk nevelkedett ez a két remek játékos – mondta lapunknak a 64 éves szakember. – Noha korosztályos játékosként többször kölcsön voltak adva, saját nevelésű játékosainkként tekinthetünk rájuk. Mind a ketten megérdemelték, hogy idáig eljussanak, a klubjaik után immár a válogatottban is nagyszerű teljesítményre képesek, ezt bizonyították a törökök ellen is. Büszkeséggel tölt el minket, hogy ily módon tudták képviselni az akadémiánkat, a DVSC-t és Debrecen városát is.”

Herczeg András kérésünkre összefoglalta azt is, milyennek látta annak idején az ifista Sigér Dávidot és Varga Kevint.

„Dávid mindig erőssége volt aktuális csapatának, nagyon hasznos játékos volt a középpályán, jól kivette a részét az összjátékból. Nyerő típus, mentálisan nagyon erős, és van egy kisugárzása, ami miatt mindig hallgatnak rá a csapattársai. Vezérlóalkat, aki – jó értelemben – igyekszik mindenhol központi figura lenni. Látható, hogy sokat instruálja a pályán a többieket. Kevin pedig nagyon képzett labdarúgó, jól cselez, gyors, van benne kreativitás. Amikor legutóbbi kölcsönadása után visszatért a Debrecenhez, 2017-ben, azonnal berobbant az élvonalbeli csapatban, felhívta magára a figyelmet, és mára rendkívül értékes játékossá nőtte ki magát. Jó érzés volt látni őket jól teljesíteni a válogatottban, mint ahogy a csapatot is élvezet nézni, stílusos és eredményes futballt játszik, örülünk a magyar futball sikereinek.”

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT, 6. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–Törökország 2–0 (0–0)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Kruzliak (szlovák)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego (Botka, 89.), Sigér, Nagy Á., Kalmár (Cseri, a szünetben), Hangya (Holender, 74.) – Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga K., a szünetben). Szövetségi kapitány: Marco Rossi (a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált kapitányt segítője, Gera Zoltán helyettesítette a kispadon)
TÖRÖKORSZÁG:
Günok – Sangaré, Kabak, Demiral, Erkin – I. Kahveci (Yazici, 55.), Tufan (Özcan, 71.), Tekdemir (Ayhan, 88.), H. Calhanoglu, Karaman – Tosun (Türüc, 71.). Szövetségi kapitány: Senol Günes
Gólszerző: Sigér (57.), Varga K. (90+5.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Szerbia–Oroszország 5–0 (Radonjics 10., Jovics 25., 45+1., Vlahovics 40., Mladenovics 64.)

A 3. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. MAGYARORSZÁG 6 3 2 1 7– 4 +3 11
2. Oroszország 6 2 2 2 9–12 –3 8
3. Szerbia 6 1 3 2 9– 7 +2 6
4. Törökország61326– 8–2 6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik