Válogatott: „Bennük volt plusz belső motiváció” – Hahn a 3. paksi Eb-résztvevő

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.06.06. 14:35
Böde Dániel, Fiola Attila, Hahn János – három válogatott játékos, három Európa-bajnoki résztvevő, akiket a paksi utánpótlás nevelt ki a magyar futballnak. A Paksi FC utánpótlás vezetője, Péter Norbert mesélt arról az NSO Tv-nek, hogy mekkora büszkeség ez számukra, hiszen nem sok magyar klub mondhatja el magáról, hogy három játékost is ad Eb-re. A szakember szerint nagy titok nincs, ennek a három labdarúgónak már gyerekként is nagyobb volt a többieknél a belső motivációja.

Péter Norbert utánpótlás vezető szerint óriási büszkeség számukra, hogy Hahn János a harmadik paksi nevelésű játékos, aki az Európa-bajnokságon szerepelhet.

„Már az is nagy szó, ha egyáltalán az NB I-ben bemutatkozik valaki a saját kötelékünkből. Van köztük persze olyan, akivel nem óvodás kora óta dolgozunk, hanem később került ide, de rájuk is ugyanolyan büszkék vagyunk, mert tudtunk hozzátenni a pályafutásokhoz, és ők is tudtak értéket növelni a klubnál. Szombathelyen voltam egy nagy konferencián, amikor Bernd Storckkal kijutott az Eb-re a válogatott, fölrakták a játékosok nevét és, hogy mely klubokból jöttek. Óriási büszkeség volt, hogy a Paks két játékost tudott adni. De volt olyan időszak, amikor Szabó Jánossal kiegészülve hárman voltak, készült is róluk egy kép Telkiben.”

Videónkban arról is mesél, hogy Böde Dániel, Fiola Attila és Hahn János már igazi pédaképnek számítanak Pakson, hogy gyerekkorukban mi emelte őket a többiek felé, illetve, hogy nehezebb-e tőlük bekerülni a válogatottba, mint a nagyobb magyar kluboktól.

MAGYARORSZÁG – VÉGLEGES KERET (26 fő)
KAPUSOK: Bogdán Ádám
(Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK:
Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cseri Tamás (Mezőkövesd),Gazdag Dániel (Bp. Honvéd),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár),Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
TÁMADÓK: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi (olasz)

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik