Válogatott: Balogh Norbert és Szoboszlai is a keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.11. 14:37
null
A magyar válogatott rendkívül nehéz mérkőzésekkel kezdi meg az Eb-selejtezőket (Fotó: mlsz.hu)
Marco Rossi szövetségi kapitány behívta Balogh Norbertet és Szoboszlai Dominikot is a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretébe – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos Twitter-oldala.

 

A mieink jövő csütörtökön Szlovákiában kezdik az Európa-bajnoki selejtezőket, majd vasárnap Horvátország legjobbjait fogadják.

Az elmúlt napokban bizonyossá vált, hogy a Bundesligában szereplő Freiburg légiósa, Sallai Roland sérülése miatt nem állhat a csapat rendelkezésére. Rajta kívül Fiola Attila sérült még azok közül, akik szinte biztosan meghívót kapnának, ha egészségesek lennének. A legutóbbi keretből a szintén sérült Ugrai Roland és a Ferencvárosban kevesebbet játszó Böde Dániel sem tagja a legfrissebb keretnek, viszont visszakerült a keretbe Bese Barnabás, Németh Krisztián és Gazdag Dániel is, utóbbi volt már kerettag, de még nem mutatkozott be a csapatban.

„Két nagyon nehéz mérkőzéssel kezdjük meg az Európa-bajnoki selejtezőket, a felkészülésre viszont mindössze két napunk lesz, miközben lesznek olyan játékosok, akik csak keddre érkeznek meg Telkibe –
fogalmazott az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Szerdán utazunk Nagyszombatba, csütörtökön pedig már pályára is lépünk Szlovákia ellen, így jól be kell osztanunk a rendelkezésre álló időt. A játékosoknak a lehető legfrissebbeknek kell lenniük csütörtök estére, közben viszont keményen is kell dolgoznunk a közös felkészülés során.”

A válogatottba ezúttal meghívást kapott Balogh Norbert és Szoboszlai Dominik is, akik eddig egyszer sem voltak Marco Rossi keretének tagjai, bár tudni lehetett, hogy a szakmai stáb figyelemmel kíséri a két fiatal labdarúgó teljesítményét. Balogh kétszer már játszott a nemzeti csapatban, Szoboszlai viszont most léphetne pályára először, ahogy Gazdag és Holman Dávid is.

„Valójában mindkettejük esetében csak a megfelelő pillanatra vártam. Norbert az utóbbi időben rendszeresen játszik, és a teljesítménye is indokolja azt, hogy a keret tagja legyen. Dominikról is elmondtam már, hogy tehetsége megkérdőjelezhetetlen, azonban a megfelelő pillanatban kell majd neki lehetőséget adni. Ez most jött el, hiszen már a Salzburg keretével készül, amely nagyon modern és agresszív focit játszik, amihez viszont nagyon kemény edzésmunkára van szükség, így a fiatal játékos kiváló állapotban van”
– tette hozzá a válogatott kapitánya.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
VÉDŐK: Baráth Botond (Sporting KC – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Arisz – Görögország), Lang Ádám (CFR Cluj – Románia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Vinícius (Mol Vidi FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gazdag Dániel (Bp. Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
TÁMADÓK: Balogh Norbert (APOEL – Ciprus), Dzsudzsák Balázs (Al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek), Holender Filip (Bp. Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Roland (Ferencváros)

EB 2020, SELEJTEZŐ

AZ E-CSOPORT BEOSZTÁSA
Horvátország
Wales
Szlovákia
MAGYARORSZÁG
Azerbajdzsán

MENETREND
Március 21., csütörtök
20.45: Horvátország–Azerbajdzsán
20.45: Szlovákia–Magyarország
Március 24., vasárnap
15.00: Wales–Szlovákia
18.00: Magyarország–Horvátország
Június 8., szombat
15.00: Horvátország–Wales
18.00: Azerbajdzsán–Magyarország
Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia
20.45: Magyarország–Wales
Szeptember 6., péntek
20.45: Szlovákia–Horvátország
20.45: Wales–Azerbajdzsán
Szeptember 9., hétfő
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20.45: Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik