A lettek elleni Eb-selejtezőn duplázott Németh András (Fotó: MLSZ)

A 19 éves Németh Andrást foglalkoztató Genk jelenleg a második helyen áll a belga első osztályban, a csapat célja az első négy hely valamelyikének megszerzése. A fiatal magyar támadó ehhez szeretne hozzájárulni góljaival, valamint célja, hogy minél többet játsszon és minél több tapasztalatot gyűjtsön.

Németh számára kissé csalódás, hogy még nem kapott meghívást Marco Rossitól, így jelenleg az U21-es válogatottban szerepel, amelynek színeiben 7 gólt szerzett az Eb-selejtezőkön.

Az lett volna furcsa, ha nem lett volna csalódás a meghívó elmaradása, de jelenleg az U21-re koncentrálok és hosszú távon természetesen az A-válogatott a cél” – nyilatkozta az M1-nek.

A Genk irányítását az előző idény végén Bernd Storcktól vette át Wouter Vrancken, aki már a nyári felkészülés ideje alatt jelezte Némethnek, hogy számít rá az első csapatban.

Az eddigiek közül a mostani edzővel a legjobb a viszonyom, nagyon örülök, hogy megérkezett. A felkészülés is jól ment, nyolc felkészülési meccsen nyolc gólt lőttem, már akkor megmondta, hogy számolni fog velem az egész szezonban. Megvolt már az első gólom az idényben, nagyjából mindegyik mérkőzésen játszom. Most jól néznek ki a dolgok.”

Németh Andrásra és a Gera Zoltán vezette U21-es válogatottra szeptemberben két felkészülési mérkőzés vár Litvánia és Bulgária ellen.