Válogatott: ha kezd, Dzsudzsák lesz a kapitány; nem lesz más ez a meccs sem – Inguscio

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.14. 16:27
null
Inguscio nem aggódik Rossi eltiltása miatt (Fotó: Koncz György)
Ötödik mérkőzésén a válogatott élén csupán a lelátóról szurkolhat Marco Rossi szövetségi kapitány. Hiányában másodedzője, Cosimo Inguscio irányít a kispadtól, az olasz szakember szerint azonban ettől még nem változhat meg a játék képe. A csapat felkészült, így Rossi ideiglenes hiánya nem jelent hátrányt, s ő maga sem izgul jobban, mint az eddigi mérkőzésein a válogatott másodedzőjeként.

Cosimo Inguscio elmondta, egyelőre nincs meg a kezdőcsapat. Amennyiben Dzsudzsák Balázs is helyet kap a kezdő tizenegyben, úgy ő viselheti a csapatkapitányi karszalago. Az olasz másodedző elárulta, különleges érzések kavarognak benne, ugyanakkor a találkozó miatt nem aggódik, szerinte nem jelent jelentős változást, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány ezúttal nem ülhet le a kispadra melléjük.

„Más ez a helyzet az eddigi kétszáz mérkőzéshez képest, amit Marco mellett töltöttem. Más lesz így ülni a padon. De ez nem jelenti azt, hogy bármi változna a mérkőzés képét illetően. A játékosok tudják a dolgukat, nagy változás e tekintetben nincs. Jól felkészültünk, nyugodtan várom a mérkőzést.”

Az olasz szakember elmondta, hogy az alapvető taktikai utasításokat magyarul adja a csapatnak, az összetettebb kommunikáció angolul folyik. Szerinte ebben sincs újdonság ahhoz képest, mintha Rossival meccselne a válogatott.

„Ezzel eddig sem volt probléma” – jelentette ki Inguscio, aki reagált az észtek és a finnek elleni mérkőzést sérülés miatt kihagyó Nagy Gergő szavaira is, aki a Nemzeti Sportnak adott interjúban úgy jellemezte, hogy a Marco Rossival közös munkában Inguscio a „jó zsaru”.

„Természetesen más karakterek vagyunk, más a temperamentumunk. Az, hogy Marco lenne a rossz zsaru, én meg a jó, nem azt jelenti, hogy egyik karakter jobb vagy rosszabb lenne, mint a másik. Köszönöm a szép szavakat, de most nem ez a fontos. Az elmúlt kétszáz mérkőzésen kiismertük egymást annyira, hogy kompenzálni tudjuk egymás karakterét, de az én feladatom leginkább az, hogy segítsem Marcót a munkájában és a döntéshozatalban.”

A szakember kijelentette, hiába veszítette el matematikai esélyét a csoportgyőzelemre a magyar válogatott, továbbra is teljes értékű tétmeccsként kezeli a Nemzetek Ligájából hátralévő két találkozót, így nem lesz különösebb kísérletezés.

„Természetesen tétmérkőzésként tekintünk a hátralévő találkozókra, arra koncentrálunk, hogy megszerezzük a hat pontot, és a lehető legjobb helyezést érjük el a csoportban. Decembertől, a sorsolás után már az Európa-bajnoki selejtezőkre koncentrálunk, ám addig is megvan a feladatunk a Nemzetek Ligájában."

„Ezzel a két győzelemmel visszaszerezhetjük a saját önbizalmunkat és a szurkolók bizalmát is – ezért rendkívül fontos számunkra a következő két meccs és a siker” – ezt már a Legia Warszawa légiósa, Nagy Dominik tette hozzá, aki elmondta, egyre jobb formában érzi magát a varsói klubnál az edzőváltás óta.

„Új vezetőedzőnk van, akitől sokkal több bizalmat kaptam, mint az előző edzőtől. Ez számomra nagyon fontos. Remélem, hogy a játékomat át tudom menteni a válogatottba is. Az észtek elleni idegenbeli meccsre gondolva azt érzem, hogy ha a saját játékomat figyelem, pozitív lehetek, bizakodhatok, de ha a csapat játékát nézem, abban mindenképpen fejlődnünk kell. Pozitív, hogy szereztünk három gólt, de kaptunk is hármat, ami nagyon sok. Hazai pályán győzelemre számítok. Gondolom, a szurkolók is. Ennek érdekében mindent megtesz a csapat, s így is készültünk a mérkőzésre.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
VÉDŐK: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (CFR Cluj – Románia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Vinícius (Mol Vidi FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Mol Vidi FC)
TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Ugrai Roland (Atromitosz – Görögország), Varga Roland (Ferencváros)

NEMZETEK LIGÁJA

C-LIGA, 2. CSOPORT
Szeptember 8., szombat
Finnország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Görögország 0–1
Szeptember 11., kedd
MAGYARORSZÁG–Görögország 2–1
Finnország–Észtország 1–0
Október 12., péntek
Görögország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Finnország 0–1
Október 15., hétfő
Észtország–MAGYARORSZÁG 3–3
Finnország–Görögország 2–0
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország445–0+512
2. Görögország4223–4–1 6
3. MAGYARORSZÁG41125–6–1 4
4. Észtország4133–6–3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik