Válogatott: az andorrai kapitány az Eb-n látott magyar csapatra számít

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.09.07. 21:14
null
Andorra a „hármasugrást" győzelemmelkezdte, vereséggel folytatta – ezek után jön a magyar válogatott elleni mérkőzés (Fotó: Árvai Károly)
„Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek.” Koldo Álvarez, Andorra szövetségi kapitánya mondta ezt a kedd délutáni hivatalos sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy tisztában van vele, nem lesz sok esélyük gólt szerezni a magyar válogatott elleni világbajnoki selejtezőn.

 

Szerdai ellenfelünk hazai pályán 2–0-ra legyőzte San Marinót a „kiscsapatok rangadóján”, azt követően 4–0-ra kikapott Angliától. A szerdai találkozót tekintve alighanem igaza van a miniállam szövetségi kapitányának, de megtanultuk, hogy jobb óvatosnak lenni: 2017-ben 1–0-ra kikaptunk Andorrában.

„Az nekünk nyilván kellemes emlék – ezt Marc Pujol, a sajtótájékoztató másik vendége mondta. Az andorrai futballista ott volt a minket igencsak fájdalmasan érintő összecsapáson. – Annak a találkozónak nem sok jelentősége van a szerdai mérkőzést tekintve, teljesen más meccs vár ránk Budapesten. Tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz sok esélyünk gólt szerezni, de ha lehetőséghez jutunk, ki kell használnunk.”

Koldo Álvarez szövetségi kapitány lapunk kérdésére elmondta, a négy eltiltott játékosa nyilvánvalóan hiányzik majd, ám hiányuk megnyitja az ajtót mások előtt.

„Jó lehetőség ez nekik, hogy bizonyítsák, tévedtem, amikor legutóbb nem nekik szavaztam bizalmat – mosolygott a szövetségi kapitány, akit lapunk arról is kérdezett: a szeptemberi eredmények ismeretében milyen ellenfélre számít, hogyan látta a magyarok Anglia és Albánia elleni teljesítményét. – Anglia játékerejével a világ minden futballszurkolója tisztában van, minden poszton világklasszis áll a kapitány rendelkezésére. Albánia rendkívül kellemetlen ellenfél, főleg hazai pályán. Ugyanakkor mi is láttuk, hogy a magyar válogatott milyen nagyszerűen felvette a versenyt az Európa-bajnokságon a portugál, a francia és a német együttessel szemben. Arra számítunk, hogy a nyári Eb-n látott magyar csapat vár ránk szerda este, ezért mindent meg kell tennünk, ami tőlünk telik, hogy megnehezítsük a dolgát. Néhány nap alatt három mérkőzést lejátszani egyáltalán nem könnyű, már nem frissek a játékosok, de reméljük, képesek leszünk jó teljesítményt nyújtani Budapesten.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Tamás Márk (Slask Wroclaw – Lengyelország)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Schäfer András (FC DAC 1904 – Szlovákia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország)
Támadók: Hahn János (FC DAC 1904 – Szlovákia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Varga Roland (al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek), Szalai Ádám (Mainz – Németország)

VB-SELEJTEZŐ
AZ I-CSOPORT SZERDAI PROGRAMJA

20.45:
MAGYARORSZÁG–Andorra – élőben az NSO-n!
20.45: Lengyelország–Anglia – élőben az NSO-n!
20.45: Albánia–San Marino

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 5 5 17–1 +16 15
2. Lengyelország 5 3 1 1 18–7 +11 10
3. Albánia 5 3 2 5–6 –1 9
4. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2 10–9 +1 7
5. Andorra 5 1 4 3–12 –9 3
6. San Marino 5 5 1–19 –18 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik