Válogatott: Angliát véletlenül nem lehet legyőzni – Sallai Roland

Vágólapra másolva!
2022.06.16. 09:51
null
Sallai Roland öröme az angoloknak lőtt két gólja után (Fotó: Árvai Károly)
A Freiburg magyar támadója, az angolok ellen két gólt szerző, a Puskás Akadémiáról induló Sallai Roland a Nemzeti Sport Wolverhamptonba kiküldött tudósítójának beszélt az érzéseiről.

 

 

– Mit érzett a lefújás pillanatában?
– Nehéz szavakat találni erre a meccsre, szerintem el kell telni egy kis időnek, mire igazán tudatosul bennünk, hogy milyen eredményt értünk el – mondta lapunknak még Wolverhamptonban, a 4–0-s győzelem után a két gólt szerző Sallai Roland. – Hatvankilenc év után nyert ismét a magyar válogatott Angliában, történelmi győzelmet arattunk, ugyanakkor továbbra is azt mondom, hogy ez egy hosszú út, amelynek még nem értünk a végére.

– Hogyan emlékszik vissza a két góljára?
– Az elsőnél Szoboszlai Dominik szabadrúgása után került elém a labda, mivel közel voltam a kapuhoz, az egyetlen logikus megoldást választottam, a lövésem pedig szerencsére a hálóban kötött ki. A második gólom előtt Ádám Martint illeti nagy dicséret, remek lekészítést kaptam tőle, és nem hibáztam el a ziccert. Természetesen örülök a két gólomnak, de ha van olyan meccs, amikor senkit sem illik a társak fölé emelni, az éppen a mostani volt. Nagyon sok munka van abban, hogy eljutottunk idáig, ezt a meccset igazi csapatként nyertük meg.

– Tisztában van vele, hogy a hat hármas magyar győzelem óta az első magyar futballista lett, aki legalább két gólt szerzett Anglia ellen idegenben? Az Évszázad mérkőzésén ez Puskás Ferencnek, és a mesterhármasig jutó Hidegkuti Nándornak sikerült.
– Bevallom, ezt még nem hallottam, de a két játékos nevétől azonnal libabőrös lettem. Megtisztelő, ha bármilyen összehasonlításban együtt szerepelhetek ilyen futballistákkal, ráadásul mivel több évet töltöttem a Puskás Akadémiánál, ennek még nagyobb jelentősége van számomra.

– Az elmúlt négy meccs egyfajta álomnak felel meg?
– Mondhatjuk ezt is, előzetesen kevesen számítottak rá, hogy négy forduló után a csoport élén állunk majd. Ugyanakkor egyetlen pontot sem kaptunk ajándékba, minden győzelemért keményem megdolgoztunk. A válogatott folyamatosan bizonyítja, hogy a papíron erősebb csapatokkal is felveszi a versenyt. Egyszer még Angliát is le lehet győzni véletlenül, de véletlenül nem lehet idegenben négy nullra megverni a világ egyik legjobb csapatát. A múlt csalódásai után pontosan tudjuk, mennyi energiánk van abban, hogy most erről a győzelemről beszélgessünk, ám ahogy említettem, egy hosszú úton járunk, amelynek még nem értünk a végére.

VÉLEMÉNYEK

Halmosi Péter, korábbi 35-szörös válogatott: – Futballtörténelmet írt a válogatott! Persze, a sztárcsapatok ellen a motiváció mindig nagyobb, ezért se lepődjünk meg, ha a jövőben viszont egy gyengébbnek hitt válogatott ellen szenvedhetünk majd. Marco Rossi munkája nyomán a válogatott már a támadásokat is nagy intenzitással viszi végig.

Juhász Roland, korábbi 95-szörös válogatott: – Látszik, mit akar játszani ez a válogatott, s hogy fokozatosan fejlődik. A védekezés korábban is összeállt, de sokan támadásban is előrelépést vártak. Szerintem egy percig sem múlt a szerencsén a meccs kimenetele, érződött a tudatosság, a játékosok tele voltak önbizalommal,
Király Gábor, korábbi 108-szoros válogatott:

Örültem, hogy a magyar csapat nem a külső körülményekkel, hanem csakis a mérkőzéssel foglalkozott. A válogatottnak volt stílusa, jó volt látni, hogy az angolok tartanak tőlük, nem is mernek a végén kijönni a térfelükről, nehogy újabb gólt kapjanak. A nemzeti csapat egyértelműen jobb volt a házigazdánál.

Kiprich József, korábbi 70-szeres válogatott: – Szenzációs meccset láthattunk, olyat, amelyet sohasem feledünk a csodaszép gólok miatt sem. Ha valakit ki lehetne emelni ebből az együttesből, először Willi Orbán jut az eszembe: elképesztően jó belső védő. De meg lehet említeni Dibusz Dénest is, aki ha kell, egyet, ha kell, négyet véd...
Mátyus János, korábbi 34-szeres válogatott: – Ahogy tavaly ilyenkor az Eb-n, úgy most is egyenlő ellenfelek voltunk a világ legerősebb csapataival is, azaz ez nem kifutott eredmény, hanem tartalom van mögötte, voltak jól látható előzményei. Taktika, bátorság, labdakihozatal, és egy szenvedélyes kapitány, akinek a lendülete kisugárzik a csapatára.

 

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA,
3. CSOPORT
4. FORDULÓ
ANGLIA–MAGYARORSZÁG 0–4 (0–1) – élőben az NSO-n!
Wolverhampton,
Molineux Stadion, 28 839 néző. Vezette: Turpin (francia)
ANGLIA: Ramsdale – K. Walker, M. Guéhi, Stones, R. James – Saka (Maguire, 85.), K. Phillips, Bellingham (Foden, 68.), Gallagher (Mount, 56.) – Bowen (Sterling, a szünetben), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles (Nagy Á., 55.), Schäfer, Nagy Zs. – Sallai R. (Nego, 78.), Szoboszlai (Gazdag, 55.) – Szalai Á. (Ádám, 68.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Sallai R. (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.)
Kiállítva: Stones (82.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Németország–Olaszország 5–2 (Kimmich 10., Gündogan 45+4. – 11-esből, Th. Müller 51., Werner 68., 69., ill. Gnonto 78., Bastoni 90+4.)

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7–3 +4 7
2. Németország 4 1 3 8–5 +3 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2 5
4. Anglia4221–6–52

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik