Válogatott: a ZTE védője is Marco Rossi keretében!

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.09.14. 13:38
null
Mocsi Attila az U-válogatottak után a felnőttkeretben is bizonyíthat (Fotó: mlsz.hu)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi 14 órától hirdette ki keretét a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Az MLSZ már a kerethirdetés előtt közölte, hogy a ZTE FC 22 éves védője, Mocsi Attila újoncként meghívót kap, és ott lesz a keretben a visszatérő Varga Kevin is.

 

 

„A ZTE FC védője, Mocsi Attila újoncként, Varga Kevinvisszatérőként kapott meghívót Marco Rossitól a férfi A-válogatott szeptemberi keretébe” – posztolta a szövetség a Twitter-oldalán.

A Felvidékről származó, 22 éves védő, Mocsi Attila a Győri ETO-nál és a Mol Fehérvárnál nevelkedett, 2020 és 2022 között a Szombathelyi Haladás játékosa volt, idén januárban szerződött Zalaegerszegre. Az U16-os korosztálytól kezdve végigjárta az U-válogatottakat. Az NB I-ben 16-szor szerepelt eddig, ebből hatszor a jelenlegi idényben.

A 13-szoros válogatott Varga Kevin (Hatayspor – Törökország) legutóbb tavaly novemberben, a Lengyelországban 2–1-re megnyert meccsen lépett pályára a nemzeti csapatban.

Marco Rossi 14 órától sajtótájékoztatón hirdette ki a szeptember 23-i, Németország elleni és a szeptember 26-i, Olaszország elleni mérkőzésre készülő teljes keretét.

A kerethirdetésen kiderült, a debreceni Baráth Péter és a Hollandiában szereplő Kerkez Milos (AZ) került még be azok közül, akik korábban a felnőttválogatottban nem szerepeltek, de ők már voltak a keret tagjai korábban is. A keret legifjabb tagja az egyszeres válogatott, 17 éves Vancsa Zalán (Lommel – Belgium).

Az már korábban eldőlt, hogy Sallai Rolandra (Freiburg) arccsonttörés miatt nem számíthat a szövetségi kapitány, és sérülés miatt hiányzik Nagy Zsolt (Puskás Akadémia) is, viszont Kleinheisler László (NK Osijek) ismét tagja lesz a keretnek azok után, hogy a júniusi, angolok elleni hazai meccset követően megsérült, így a következő három NL-mérkőzésen nem szerepelhetett. A szintén sérülés miatt hosszabb ideig nem bevethető Kalmár Zsolt (DAC) maga beszélt arról a napokban, hogy még nem várható a visszatérése, egyelőre nem számít meghívóra.

A legutóbbi, júniusi keretből az említett sérültek mellett Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Spandler Csaba (Puskás Akadémia) és Schön Szabolcs (Mol Fehérvár FC) nem kapott ezúttal meghívót.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (LASK – Ausztria), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Zalaegerszegi TE FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (AC Pisa – Olaszország), Nego Loic (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (FC Union Berlin – Németország), Styles Callum (Millwall FC – Anglia), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Varga Kevin (Hatayspor – Törökország)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
Szeptember 23., 20.45: Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45:
MAGYARORSZÁG–Olaszország

A MAGYAR VÁLOGATOTT EDDIGI MECCSEI A CSOPORTBAN
Június 4.:
MAGYARORSZÁG–Anglia 1–0
Június 7.: Olaszország–MAGYARORSZÁG 2–1
Június 11.: MAGYARORSZÁG–Németország 1–1
Június 14.:Anglia–MAGYARORSZÁG 0–4

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7–3 +4 7
2. Németország 4 1 3 8–5 +3 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2 5
4. Anglia 4 2 2 1–6 –5 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik