Válogatott: A világ legjobb szurkolótábora előtt búcsúztam el – Dzsudzsák

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.20. 23:32
null
Balázs Dzsudzsák sang the Hungarian anthem among the fans after the match (Photo: Károly Árvai)
Amint arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott 2–1-es győzelmet aratott a Görögország elleni felkészülési  mérkőzésen. A nemzeti csapattól elbúcsúzó Dzsudzsák Balázs köszönetet mondott a szurkolóknak, majd a két gólszerző, Sallai Roland és Kalmár Zsolt is nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Ez a mérkőzés nem rólam, hanem a magyar válogatottról, a magyar szurkolókról és Magyarországról szólt. Köszönettel tartozom a szüleimnek, a csapatnak és minden egyes edzőmnek. Hálás vagyok mindenkinek, aki kicsit is tett azért, hogy 109-szer viseljem a világ legszebb három színét, a világ legszebb stadionjában búcsúzhassak el, és a világ legjobb szurkolótábora előtt mondhassam azt, hogy köszönöm” – mondta a pálya szélén Dzsudzsák Balázs, aki a csapatkapitányi karszalagról is beszélt.

„Elmondtam az öltözőben is, hogy a csapat nem egy személyről szól. A válogatott nem csak Gera Zoltánból, Juhász Rolandból, Király Gáborból, Dzsudzsák Balázsból vagy Szoboszlai Dominikből áll. A csapatkapitányi karszalag ettől függetlenül óriási felelősség, ezt az országot képviseljük mindhalálig.”

„Ha nekem sikerült Nyírlugosról ezt elérnem, egy négyezer fős városból, akkor mindenkinek sikerülhet. Mi csak csináljuk, amit szeretünk, de a a szurkolótáborunk hihetetlen. Magyarországtól kezdve Franciaországig mindenhol ott van velünk, vonul, Európa pedig retteg tőle. Az utóbbi időben csak a jó jut nektek és nekünk, úgyhogy legyetek büszkék erre a csapatra, erre az országra. Ti vagytok a legnagyobbak” – szólt a szurkolókhoz Dzsudzsák.

A mérkőzést követően a hosszú ideig térdsérüléssel bajlódó Kalmár Zsolt is megszólalt, akinek álomszerűen sikerült a visszatérése a válogatottba.

„Dzsudzsáknak ajánlom a gólomat, fantasztikus játékos, nagyszerű pályafutás áll mögötte. Nagyon boldog vagyok, hiszen hosszú idő után itt vagyok, gólt lőttem, nyert a csapat. Ennél jobban el sem tudtam volna képzelni ezt az estét. Keményen megdolgoztam ezért. A gólörömmel azt akartam megmutatni, hogy aki nem hitt bennem, az újra hihet, mert újra itt vagyok.”

A meccs első gólját szerző Sallai Roland szintén elmondta, hogy nehéz időszakon van túl, ám végül minden jól alakult a számára.

„A hamis kilences rendszere jól működött, de még dolgozni kell rajta, hogy tökéletes legyen. Gratulálok Kalmárnak, három perc alatt eldöntötte a meccset. Az emberek többsége nem tudja, milyen nehéz volt ez az év nekem, milliméterek választottak el attól, hogy elveszítsem a látásomat. Ebben az évben voltam fent is, lent is, de a legvégén fent fejeztem be. Még erősebben tértem vissza, ezt a mai gólom is mutatja.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 2–1 (1–0)

Budapest,
Puskás Aréna, 50 983 néző. Vezette: Chiffi (olasz)
MAGYARORSZÁG: Dibusz (Szappanos, 90+2.) – Botka (Lang, 71.), Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles, Nagy Á., Dzsudzsák (Ádám, 53.), Kerkez (Nagy Zs., 53.) – Sallai (Dárdai P., 72.), Szoboszlai (Kalmár Zs., 90+2.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
GÖRÖGORSZÁG: Paszhalakisz – Rota, Hadzidiakosz, Recosz, Janulisz (Kiriakopulosz, 68.) – Bakaszetasz, Kurbelisz (Papanikolau, 86.), Buhalakisz (Hadzijiovanisz, 68.) – Maszurasz (Duvikasz, 86.), Joanidisz (Fundasz, 60.), Mantalosz. Szövetségi kapitány: Gustavo Poyet
Gólszerző: Sallai (15.), Kalmár Zs. (90+3.), ill. Bakaszetasz (81. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik