Válogatott: „A magyarok okosan játszanak, nekünk erre okosan kell reagálnunk”

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.10.08. 19:07
A magyar labdarúgó-válogatott szombat este Albániát fogadja a Puskás Arénában. A világbajnoki selejtezőt felvezető sajtótájékoztatón a vendégek szövetségi kapitánya, Edoardo Reja és kapusa, Etrit Berisha is kijelentette: győzni szeretnének Budapesten.
Edoardo Reja szerint okosan kell reagálniuk a magyar válogatott okos játékára 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Árvai Károly)
Edoardo Reja szerint okosan kell reagálniuk a magyar válogatott okos játékára A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Árvai Károly)

 

Az albán válogatott és a Torino kapusa, Etrit Berisha kijelentette: azért érkeztek Budapestre, hogy három ponttal távozzanak.

„A magyar válogatottnak vannak jó játékosai, de úgy hiszem, a legnagyobb erősségük a csapategység. Nincs nagy sztárjuk, de a csapatjátékukkal szép eredményeket értek el. Más meccs lesz, mint szeptemberben, Albániában. Nehéz lesz, de győzni szeretnénk, csak erre gondolunk. Igyekszünk az Albániában látott színvonalat hozni, ahol jól védekeztünk, jól támadtunk, szép mérkőzést játszottunk.”

Edoardo Reja szövetségi kapitánytól azt kérdezte egy albán újságíró, hogy döntőként tekintenek-e a mérkőzésre.

„Igaz, hogy amelyik csapat veszít, az elkönyvelheti, hogy nem jut tovább. Nagyon jól ismerjük a magyar válogatott erősségeit. Nálunk jó a hangulat, a játékosaink magabiztosak. Szeretnénk jó focit mutatni és jó eredménnyel hazatérni. Szeretnénk megtartani esélyünket a második helyre, mert az az álmunk, hogy ott végezzünk. Vannak még kérdőjelek a kezdőcsapatban, de csak egy-két helyen. Meglátjuk, ki milyen állapotban van, hogy aki pályára lép, a maximumot tudja beleadni. A magyar válogatott nagyon erős fizikai szempontból, meg kell találnunk a megfelelő játékrendszert ellene.”

Arról is megkérdezték Reját, vajon a magyar válogatott teljesítménye mennyiben lesz más, mint a két csapat első mérkőzésén.

„Akkor mi voltunk otthon, meg akartuk nyerni mindenáron a meccset. Igyekeztem megismerni a honfitársam, Marco Rossi stílusát. Próbál majd támadni a csapatával, biztosan meg akarják határozni a játék képét, mi meg szeretnénk lekontrázni őket. Biztos beleadnak majd valami pluszt is. Megpróbálják lezárni a tereket. A magyar válogatott okosan játszik, nekünk pedig okosan kell erre reagálnunk.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT OKTÓBERI KERETE
Kapusok:Bogdán Ádám(FTC),Dibusz Dénes(FTC),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország)
Védők:Bolla Bendegúz(Grasshoppers – Svájc),Botka Endre(FTC),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos(FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Nagy Zsolt(Puskás Akadémia),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
Középpályások:Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Schäfer András(FC DAC 1904 – Szlovákia),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Vécsei Bálint(FTC)
Támadók:Hahn János(FC DAC 1904 – Szlovákia),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár FC),Sallai Roland(Freiburg – Németország),Sallói Dániel(Sporting Kansas City – Egyesült Államok),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Varga Roland(al-Ittihad Kalba – Arab Emírségek)

VB 2022, EURÓPAI SELEJTEZŐ
I-CSOPORT
AZ OKTÓBERI PROGRAM

7. FORDULÓ
OKTÓBER 9., SZOMBAT
20.45:
MAGYARORSZÁG–Albánia
20.45:Andorra–Anglia
20.45:Lengyelország–San Marino

8. FORDULÓ
OKTÓBER 12., KEDD
20.45:
Anglia–MAGYARORSZÁG
20.45:San Marino–Andorra
20.45:Albánia–Lengyelország

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia65118– 2+1616
2. Albánia64210– 6 +412
3. Lengyelország632119– 8+1111
4. MAGYARORSZÁG631212–10 +210
5. Andorra615 4–14–10 3
6. San Marino66 1–24–23 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik